Agustí Vilar: Premi Roc Boronat 2015, de l'ONCE. Un premi que reconeix a un ciutadà que ens enorgulleix (Medalla de la Ciutat, 2014).


1.
Va ser el dijous 12 de març de 2015, a l'Auditoria de l'ONCE a Barcelona. L'Agustí va guanyar el premi Roc Boronat, amb què l'ONCE vol premiar els escriptors i escriptores en llengua catalana. Ho fa amb dues categories: per a persones cegues i per a persones no cegues. Per primer cop, un escriptor cec, l'Agustí, ha guanyat la categoria general, per a persones que tenen visió. El jurat, de primera línia, garanteix que l'obra amb què l'Agustí s'hi ha presentat ("Grans abans d'hora") tindrà un alt nivell de qualitat. No podria ser altrament! Vaig tenir l'honor de ser al costat de l'Agustí durant tota la vetllada (honor d'alcalde de la seva ciutat, i honor d'amic que el conec des dels 7 o 8 anys) i sé la il·lusió i l'orgull amb què va rebre el premi. Més que merescut, Agustí!!! ENHORABONA!!!

En el programa diari de l'ONCE a TVE se´n va donar una breu informació, que va posar el nom de l'Agustí a totes les llars d'Espanya:

2.
L'Agustí Vilar és, a més, d'un gran escriptor, un gran ciutadà i una gran persona en tots els sentits de la grandesa. El 8 d'abril del 2014, vaig tenir l'honor d'imposar-li la Medalla de la Ciutat, atenent una proposta que un bon nombre de persones vinculades als móns de la política, de la cultura, de la lluita pels drets de les persones amb discapacitat i de la vida local en general.

D'aquell dia hi ha un magnífic vídeo, que torno a reproduir perquè crec que val molt la pena per recordar, a qui encara no el conegui, l'Agustí i totes les facetes que mereixen ser reconegudes i homenatjades:


Per la teva trajectòria personal i vital, per la teva obra literària i la teva lluita pels drets socials en totes les seves expressions, Agustí, GRÀCIES, MOLTÍSSIMES GRÀCIES!!!

Comentaris

Anònim ha dit…
Totalment d'acord, les persones que et coneixem i t'admirem pel teu compromís amb la llengua, la cultura i la defensa de la dignitat de les persones amb discapacitat, ens sumem a les felicitacions per aquest premi tan merescut, sens dubte un reconeixement al teu esforç i treball i també un reconeixement a les teves capacitats, les literàries i les de superar dificultats , aquestes tan personals i intransferibles.