2009: Reviu, Sant Feliu! 2014: Sant Feliu reviu!

Fa més de cinc anys. Va ser el 29 d'octubre de 2009 al Casal de la Gent Gran. Un Casal ple en què vam presentar aquest vídeo, en què intervenen algunes persones que ja no hi són i que sempre tenim en el cor, com la Vicky Santiago o en Juan Sánchez:

i vaig fer aquest discurs.

Va ser l'acte de la meva presentació com a candidat a les eleccions municipals de 2011. Justament d'aquí a poc menys d'un mes, el 20 de febrer, serà l'acte de presentació de la meva candidatura a les eleccions municipals de 2015, també al Casal de la Gent Gran.

Una part de la meva exposició d'aquell dia serà de presentació de balanç del que hem fet en aquests quatre anys. En aquest blog mateix, també voldré fer balanç de l'acció de govern que hem fet els homes i dones d'ICV i d'EUiA, en relació al que havíem plantejat en el nostre programa electoral de 2011.

Ho faré inicialment amb sis escrits relatius a sis clips de vídeo que van formar part de la campanya de fa quatre anys: 1) planejament, 2) diàleg i transparència, 3) cohesió social i igualtat d'oportunitats, 4) educació, cultura i esports, 5) ocupació i 6) gestió sostenible de la ciutat. Sis escrits que aniré penjant fins al 20 de febrer, i que debatré amb qui en tingui ganes, com sempre. I especialment amb les persones que es presentin en altres candidatures, com és natural, especialment en els debats públics que es puguin organitzar, i als quals aniré a tots.

Però avui, a quatre mesos justos de les eleccions municipals del 24 de maig proper, vull recordar aquell primer video de 2009 i veure si allò van ser només paraules que el vent s'ha emportat, o aquelles paraules s'han convertit en realitat.

Les persones que van intervenir en el vídeo, van dir
  • recupera una ciudad más limpia
  • remulla't en una piscina que no faci aigües
  • reclama que es mantinguin les zones verdes
  • reinventa un Sant Feliu més divertit
  • reanima les festes i la cultura a Sant Feliu
  • reconduce el metro a Mas Lluí, estación y Falguera
  • reinvertim a Sant Feliu en comerç i treball
  • reivindica que l'educació sigui una prioritat
i també van dir una frase i un desig finals: recolzem el Jordi per un Sant Feliu millor! Reviu Sant Feliu!

I jo vaig concloure: "Volem proposar-te un nou horitzó per Sant Feliu. Volem un Sant Feliu net. Una ciutat amb carrers i parcs ben conservats. Un Sant Feliu, per què no?, bonic. Volem un ajuntament dialogant, que confiï en les persones, que escolti les entitats. Una ciutat activa, viva, participativa. I volem uns serveis públics per a tothom, a l'abast de tothom, que hi hagi de debò igualtat d'oportunitats a la nostra ciutat, una ciutat més equitativa." I ho resumia en cinc adjectius: una ciutat ben planificada, bonica, dialogant, viva i equitativa.

Ho estem aconseguint? Estem treballant efectivament per aquesta ciutat ben planificada, bonica, dialogant, viva i equitativa que vam proposar a la ciutadania ja fa uns anys? Reviu Sant Feliu?

Queden quatre mesos per a les eleccions del 24 de maig. Si estem treballant en la bona direcció o no, si el programa i la candidatura que presentem seran adequats per al futur de Sant Feliu o no, si les altres set candidatures tindran millor candidat/a a l'alcaldia, candidatura i programa o no, ho dirà qui té sempre la paraula en democràcia: cada ciutadà i cada ciutadana major de 18 any que lliurement digui quin és el Sant Feliu que vol per als quatre anys que vindran.

Comentaris