25/09/14, un ple molt carregat: petició de dimissió, Mocador d'Honor, suport al 9-N, Centre Cívic Tovalloles, festes locals,...

Foto extreta del Facebook de Podemos Sant Feliu.

Demà és el primer dels últims vuit plens del mandat. Que ens trobem en el tram final abans de les eleccions de maig de 2015 es comença a notar en l'ambient, i el ple de demà en serà un exemple molt clar. Hi han demanat intervenir Podemos i Ciutadans, que busquen segurament fer-se un lloc de cara al consistori que dirigirà la ciutat entre 2015 i 2019. Podemos hi intervindrà per demanar-me el cessament temporal, tot i que el que va aprovar la seva segona assemblea és la meva dimissió. Ciutadans hi intervindrà per manifestar el seu posicionament sobre la consulta prevista per al proper 9 de novembre. A mesura que es vagin definint noves candidatures o nous candidats (es presentarà finalment una candidatura independent de tots els partits, com alguns ciutadans estan intentant?), aquesta serà la tònica dels propers vuit mesos.

Però anem al ple de demà. L'ordre del dia complet es pot descarregar aquí. Els temes més importants seran, des de la meva perspectiva:

  • Podemos Sant Feliu em demana la dimissió. Dissabte passat vaig assistir a la seva tercera assemblea per respondre durant més d'una hora a totes les preguntes que qualsevol persona assistent em vulgués plantejar, com es pot veure a la fotografia de més amunt. Ni més ni menys que el que ja he fet per escrit en aquest blog. En el decurs de la meva compareixença, vaig respondre a tot i a tothom, fins al punt que una ciutadana va demanar que es votés la retirada de la petició de dimissió, cosa que el president de l'assemblea no va acceptar. Ho presentaran al ple perquè volem que tothom hi pugui aportar les seves peticions, però no es pot votar perquè -com ja hem explicat a Podemos Sant Feliu- la legislació preveu que només poden presentar peticions de dimissió els grups municipals existents a l'Ajuntament. No sé si cal aclarir-ho, però no sóc ni tan sols, com es va dir a l'assemblea, "un corrupte de baixa intensitat" i, per tant, no dimitiré.
  • Suport a la consulta del 9 de Novembre. Com a més de sis-cents ajuntaments de Catalunya al llarg d'aquesta setmana, el nostre Ajuntament donarà suport oficialment i solemnement a la consulta sobre el futur de Catalunya que properament convocarà el president de la Generalitat. La proposta sortirà endavant, com a mínim, amb els vots d'ICV-EUiA-ISF i de CiU. És un punt important, sobre el qual també he parlat en aquest escrit. Hi haurà una moció alternativa del PSC i Ciutadans també ha demanat la paraula.
  • Mocador d'Honor de la Festa de Tardor. Serà, com cada any, la persona que farà el pregó que dóna el tret de sortida a les Festes de Tardor, amb el seu pregó el dijous 9 d'octubre i amb el llançament del "chupinazo". And the winner is.....Manel Carpi!
  • Inici del procés de gestió cívica del Centre Cívic les Tovalloles. El proper 5 d'octubre s'inaugurarà el Centre Cívic que ocupa el lloc de l'antiga fàbrica de les Tovalloles i que n'hereta el seu nom. Durant el seu primer any de funcionament, serà de gestió directa, mentre no acaba tot el procés de posada en marxa del Centre. Però, un cop agafada la velocitat de creuer, la voluntat de l'equip de govern és que el gestioni una entitat ciutadana, procés al qual demà donarem el tret de sortida.
  • Festes locals de 2015. S'establiran, com sempre, atenent a dos criteris: garantir un festiu a les Festes de Tardor (divendres, 9 d'octubre de 2015) i la segona Pasqua, que ha de permetre fer l'Aplec de la Salut (i que l'any que ve es traslladarà, a efectes festius, a l'1 de juny de 2015)
  • Ampliació de termini i conceptes en els ajuts per a la contractació i per a nous emprenedors. Atenent a la petició dels agents socials de la ciutat (que formen la Mesa per al Desenvolupament Econòmic i la Cohesió Social) s'allarguen terminis de presentació de sol·licituds i s'amplien conceptes (activitats econòmiques que s'instal·lin a Sant Feliu encara que els promotors siguin de fora, etc)
  • Canvis pressupostaris de cara al darrer trimestre de l'any. I que, en llenguatge administratiu, es coneixen com a "modificació de crèdits"
  • Nova ordenança d'administració electrònica, transparència, accés i reutilització de la informació. Un nou pas en la voluntat de l'equip de govern d'incrementar l'accessibilitat, ús i compartició de la informació del que és de tots per posar-ho a l'abast de tothom.
  • Convenis i subvencions. Un element fonamental en tot ple i que permet que les nostres associacions i entitats facin de Sant Feliu la ciutat dinàmica i activa que tant valorem.
Serà un ple previsiblement llarg, però intens. I en el qual no faltaran, en els moments claus que viu el nostre país, un punt especial d'emocions personals. Com sempre, la sala de plens serà oberta a tothom.


Comentaris