Abril'14: les intervencions de Joan Herrera, Joan Coscubiela i Lluís Tejedor sobre la necessitat i el sentit de la consulta del 9-N.

El 8 d'abril, els parlamentaris Jordi Turull, Marta Rovira i el nostre company Joan Herrera van intervenir al Congrés dels Diputats per demanar la transferència a la Generalitat de la competència de realització de consultes. La compareixença d'en Joan Herrera va ser clara i molt representativa del que pensem a Iniciativa i a Esquerra Unida: cal donar la veu al poble per abordar democràticament un conflicte polític evident, i els drets nacionals són indissolubles dels drets socials. Adjunto el vídeo i el text de la intervenció d'en Joan:


Al Congrés, els companys i les companyes d'Izquierda Unida van ser els únics que van entendre un missatge que aquí ens sembla evident: l'existència d'una distància creixent entre una part important de la població de Catalunya i la resta d'Espanya, les causes d'aquest distanciament i la consulta per convenciment democràtic per abordar aquest distanciament. IU fa un pas molt valent, demostrant que hi ha una Espanya dialogant i plural, que de la mateixa manera que "Catalonia isn't CiU", "Spain is not PP". El gest de nomenar com a portaveu del grup de la Izquierda Plural al nostre company Joan Coscubiela diu molt en favor d'aquesta visió de la política i de l'Estat. Adjunto també el vídeo i el text de la intervenció del Coscu:


Finalment, vull adjuntar també un discurs perfectament coherent amb els anteriors, i que representa fil per randa el que la majoria pensem a Iniciativa: hi ha un conflicte que cal resoldre preguntant a la ciutadania, però hi ha un retrocés en drets socials tant o més important, que no té el seu origen en el conflicte Catalunya/Espanya i que s'ha d'abordar urgentment ara i aquí. Ho va dir l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, en l'acte de presentació de la Taula del Baix Llobregat pel dret a decidir, el passat 28 de març, a Pallejà.


Tres grans veus d'Iniciativa que, sens dubte, em representen. Molt bé, tovaritxs!!!

Comentaris

Anònim ha dit…
Jordi, mulla't: es farà la consulta? Què hi votaràs?
1) em mullo sempre: mira en aquest blog el que penso en 32 escrits sota l'etiqueta "Catalunya/Espanya".
2) vull pensar que la consulta es farà, però ningú hi pot posar la mà al foc.
3) el que consideri que més afavoreix la meva opció des de sempre: República Federal d'Espanya.