"La Nau de les Sedes acollirà l'Escola d'Hoteleria del Baix Llobregat". Editorial del Butlletí 451, de febrer de 2014.

Un dels objectius que l’Equip de Govern s’ha marcat per a aquest mandat és la planificació dels equipaments que Sant Feliu necessita a curt i mitjà termini. En el marc dels diferents consells sectorials (d’educació, cultura, serveis socials, esports, etc.) s’estan debatent les necessitats d’equipaments, que es reflectiran en l’aprovació del Pla director d’equipaments 2013-2022, que completarà els seus treballs abans de l’estiu.

Un dels elements fonamentals d’aquest pla era l’emblemàtica Nau de les Sedes, a Can Bertrand, restaurada des de fa uns anys i pendent d’un ús rellevant per a Sant Feliu. I calia que fos rellevant des d’una triple perspectiva: d’un servei públic prioritari, d’un caràcter comarcal que reforcés la nostra capitalitat i de posar en valor el mateix edifici, que forma part del patrimoni històric de la nostra ciutat. La ubicació de l’institut públic d’Hoteleria i Turisme i Indústries Alimentàries del Baix Llobregat reuneix aquests tres requisits.

Fins ara, els estudis d’hoteleria es feien en aules de l’institut Martí Dot i del Palau Falguera, espais en què també hi havia els restaurants pedagògics. Amb la creació del centre d’Hoteleria del Baix Llobregat, aquests estudis s’ampliaran, tant en oferta com en capacitat, i donaran serveis als municipis de la comarca. Al mateix temps, l’institut Martí Dot podrà disposar de més aules, cosa que permetrà atendre com cal l’ampliació de places de secundària que es preveu per als propers cursos.

Durant l’any 2014 s’aprovarà el projecte d’obres, que s’iniciaran en funció de les possibilitats pressupostàries de la Generalitat. Vull agrair als serveis territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat la seva decisió d’ubicar aquest servei a Sant Feliu i ampliar l’oferta de formació professional en aquest tercer centre públic de secundària a la nostra ciutat.

La Nau de les Sedes és la més emblemàtica de les naus de Can Bertrand, un espai molt important en la història de la nostra ciutat, el primer dels nostres polígons (de finals del segle XIX) i on es va forjar la consciència i la unitat de la classe treballadora a Sant Feliu. El que era una fàbrica serà un centre d’ensenyament: el treball i la formació professional alternant-se en un espai públic i al servei de la ciutadania de Sant Feliu i del Baix Llobregat. Crec sincerament que no hi podia haver una utilització millor per a la Nau de les Sedes.

Comentaris