Art per al soterrament.

Crec que no calen gaires paraules per a aquest escrit. Només deixar-se portar novament per l'art de Kaligràfics a la nostra ciutat. Si l'any passat va ser l'aquari, enguany en Mario, l'Esteban, en Roberto i l'Ivan ens han anticipat el futur que volem: gent que espera o puja a trens sota els nostres peus, circulant per vies soterrades, mentre que per dalt tots els barris i carrers de Sant Feliu es retroben al servei de la seva ciutadania. Una reivindicació amb spray del soterrament, un clam lúdic, permanent i preciós del que volem. La paraula no s'expressa, però l'art ho proclama amb claredat: soterrament! Les imatges del fotògraf santfeliuenc Samuel Cueva recullen amb detall la bellesa de l'obra de Kaligràfics. Art, molt d'art. A tots el que el fan possible, GRÀCIES!!!









I un pensament en veu alta final. Al mateix dia que acabaven l'estació soterrada, els artistes de Kaligràfics han restaurat també els desperfectes del mural de Pere Dot al Casal de Joves. El mural d'en Pere Dot, el de les colles, l'aquari, l'estació soterrada, el futur mural de la plaça de la Solidaritat, el mur de l'skate parc a la Salut, són mostres clares de la potència i de la presència del graffiti artístic a la nostra ciutat. Però també l'escultura feta per gent jove de Sant Feliu, des de la magnífica al·legoria de la rosa feta per la Loida García a la plaça de les Roses a Can Calders, fins a les escultures de Jaume Plensa o Lluís Sans a espais públics del centre de la ciutat. Vull continuar per aquesta línia: m'imagino un Sant Feliu de futur amb un paper cada cop més important de la cultura, a cavall tant de les nostres entitats i escoles i instituts com dels nostres equipaments: un conjunt harmònic i proper d'espais públics que van des del Palau Falguera fins a la Biblioteca Montserrat Roig, i que són l'enveja de molts municipis del nostre entorn. Art al carrer, espais públics de qualitat, cultura, a tot arreu, per a tothom: un somni, un nord al cap, per governar amb els peus a terra i pensant, com sempre dic, en el dia a dia de tothom. Un Sant Feliu de futur també sense vies, i amb un espai públic al servei de tothom. Una mica de tot això és, també, l'obra d'aquest estiu de Kaligràfics. Novament, gràcies!

Comentaris

Anònim ha dit…
un trabajo excelente
Anònim ha dit…
El treball està bé....però... sempre hi ha un però ( la condició humana és punyetera).
Haviem aconseguit més llum/lluminositat, entre la nova il·luminació i el blanc dels murs....ara l'hem tornat a a perdre, s'ha enfosquit.

Llàstima.

Andreu
Hola, Andreu. Tens raó i de seguida ens en vam adonar. Per corregir-ho i millorar encara més el pas, recentment hem incrementat la il·luminació completant tota la fila de fluorescents.