Una (nova) manipulació informativa inadmissible. Lleig, molt lleig...

Pàgina 3 del butlletí del PSC que s'està repartint aquests dies.
En el darrer butlletí del PSC s'informa de la seva nova oficina municipal, al carrer Rectoria. Res a dir: han de fer la seva feina a la ciutat i és lògic i convenient que tinguin els recursos adequats per fer-ho. Però resulta que la foto que han posat és... la de l'oficina del Síndic Municipal de Greuges, al Palau Falguera, i d'una reunió de veïns amb el Síndic, Sr. Magí Boronat, i no, per tant, d'una reunió de veïns amb la Sra. Borrell.

Les persones i organitzacions que regularment fem butlletins informatius sabem que es miren i remiren molt i molt abans de publicar-los. Hi ha molts ulls que revisen què s'ha de dir, com s'ha de dir i amb quina imatge, i un error d'aquesta envergadura és impensable en una organització seriosa com el PSC. No és, per tant, un error. Crec que és, més aviat, la intenció d'utilitzar una figura ciutadana de prestigi en un suposat benefici propi. Lleig, molt lleig: la Sindicatura de Greuges és una institució aprovada per unanimitat pel Ple municipal, i ningú n'ha de fer, ni per equivocació, un ús partidista i propi.

Això li treu a la senyora Borrell i al seu partit molta credibilitat. Si les imatges no són el que diuen ser... què passa amb el contingut dels textos que explica? Cadascú que tregui les seves conclusions.... però per a mi que generen molts dubtes de si expliquen realment el que pretenen explicar.

D'exemples d'informacions "sui generis", en el mateix full, n'hi ha molts (reclamar la remodelació de la plaça de la Salut com si no haguessin estat vuit anys al govern amb el doble de pressupost per a inversions, denunciar l'increment de l'IBI després d'haver aprovat els valors cadastrals que causen aquest increment,...), però aquesta apropiació indeguda de la Sindicatura de Greuges suposa traspassar una línia vermella realment preocupant. Si aquest és el camí amb què pensen guanyar credibilitat i protagonisme per millorar la nostra ciutat, serà cada cop més i més difícil que sigui un camí que puguem compartir en algun moment.

Comentaris

Anònim ha dit…
Paquito (Can Calders)

Os agradezco la declaración de soberania que firmareis mañana con CIU, ERC y CUP. Muchas gracias por seguir poniendo fronteras eb vez de derrivarlas. Muchas gracias por hacer de un trabajador catalán un ser con una frontera diferente al de un trabajador murciano para esconder la corrupción de CIU.

Ya no podeis quitaros la careta. Sois la marca blanca de ERC y puro seguidismo de CIU. Sólo tenéis que ver a la Camats y el Bosch de turno lo felices que están con su ICV indepe.

¡¡¡Qué vergüenza!!!
Espero que en las próximas municipales expliqueis que gracias a buestra colaboración la clase obrera de Sant Feliu tendrá que llevar pasaporte para ver a su amigos y padres.
Hola, "Paquito",
A ver si es posible (que lo ha de ser) rebatir con argumentos. Por si acaso, he expuesto el discurso de Iniciativa - Esquerra Unida y el mismo propio en este escrito de mi blog: http://jordisanjose.blogspot.com.es/2013/01/dret-decidir-per-conviccio-i-sense.html.
Te planteo algunas preguntas, puesto que ya te he adelantado mi punto de vista.
1) Cuándo se presentan a las elecciones unos partidos que llevan en su programa un referéndum o consulta, y son refrendados por la mayoría de la población, ¿lo democrático no es cumplir la voluntad mayoritaria de la ciudadanía y convocar ese referéndum o consulta?
2) Sabes de sobra que no va a haber fronteras ni pasaportes: ¡no los hay de aquí a Estocolmo...! No utilicéis ese argumento. Soy consciente que va a haber algo que me preocupa y mucho: una confrontación innecesaria y contraproducente entre personas que viven su identidad de manera muy diferente. Ésa es, entre otras, una de mis razones para no considerarme (ni ahora ni nunca hasta ahora) partidario de la secesión. ¿Por qué utilizas argumentos tan demagógicos?
3) En las próximas municipales, como ahora, como siempre, expondremos nuestro punto de vista sin tapujo ni careta alguna: ésa es otra "afirmación" inconsistente de tu comentario. Vamos a seguir hablando de nuestras prioridades sociales, por igual en todos los barrios de Sant Feliu. ¿Acaso tendríamos que hacer otra cosa?
¡Salud!
Anònim ha dit…
Enric (Mas Lluí)

Ei Jordi, no ens venguis sopars de duro. Estocolm pertany a un Estat membre de la UE i Barcelona pertany a un Estat membre de la UE. Per això no hi ha passaports ni fronteres (si més no fronteres físiques).
Hauria de buscar-hi exemples a Txissinau, Pristina, Minsk, Belgrad o Skopje per copsar el que suposa estar fora de la UE.
La jurisprudència comunitària és claríssima i no admet cap segona lectura: un tercer Estat segregat de la UE queda fora de la Unió Europea i ha de tornar a demanar-ne l'ingrés.
Més que "dret a decidir" (eufemisme que amaga una declaració unilateral d'independència i un cop d'estat) els veïns han de tenir dret a una informació sincera i honesta, i no a les manipulacions continuades que reben de l'aparell únic d'informació controlada: TV3, i de tota la ceverna mediàtica montserratina.