Un gran cartell per a les Festes de Tardor d'enguany!

Enguany, els dissenyadors gràfics d'OPAC ens proposen un cartell trencador per a la nostra Festa de Tardor: el rostre d'una ciutadana, que ens mira serena i sàvia envoltada al coll pel Mocador d'Honor de la nostra ciutat. Si algú es mereix figurar amb nom propi en els cartells i els programes de la Festa que ja s'anuncia aquest cap de setmana és, sens dubte, Joana Raspall. Volem que a cada casa hi hagi el coneixement i l'estima per a la Joana, que l'esperit de 2013 Any Joana Raspall sigui conegut i compartit per tots els santfeliuencs i santfeliuenques.



Una Festa de Tardor especial i amb nom propi, Joana Raspall.

Enguany tindrem unes Festes de Tardor especials, a les portes d’unes eleccions al Parlament i en un ambient electoral. Un ambient que condiciona el propi desenvolupament de les Festes, ja que per raons legals fa impossible la inauguració de dos espais culturals que es posaran en marxa justament en aquests dies: una nova sala d’exposicions al Palau Falguera i el Centre Cívic del Mas Lluí.

Però l’important és que aquests nous espais s’obren i, sobretot, que la ciutat, que Sant Feliu, s’obre a tota la ciutadania perquè tothom la pugui gaudir i en pugui ser protagonista. Són els dies de l’any en què Sant Feliu es mostra més viva i activa, gràcies sobretot a les seves entitats, als homes i dones que comparteixen i dediquen bona part del seu temps lliure a les seves passions personals (culturals, artístiques, esportives,...) per construir aquesta gran passió col•lectiva que és la nostra ciutat. El programa de Festes està ple d’activitats a tots els barris i per a totes les edats que, més enllà del suport econòmic i organitzatiu de l’Ajuntament, són possibles i són intenses per la tasca de totes les nostres associacions, colles, peñas i entitats. A totes elles, d’entrada, l’agraïment del consistori i de la ciutat per la seva tasca.

Enguany, un nom propi, una passió personal enorme i dilatada en el temps i en l’espai, protagonitza de manera especial les Festes. Es tracta de la nostra estimada Joana Raspall, a qui, a punt de fer els 100 anys, la ciutat dedica el curs escolar 2012-13 i el mateix any 2013 com a Any Joana Raspall, i a qui hem dedicat també el cartell de les Festes, en què llueix amb orgull el mocador que les simbolitza. Gràcies també a tu, Joana, per tant, per tot.

Totes i tots serem protagonistes del temps intens que compartirem al carrer i als nostres equipaments. Vull destacar, però, la importància i el valor d’un dels moments més intensos que gaudirem plegats: el concert que ens oferiran Sidonie, La Bien Querida i Gasca el dissabte 13 a la Lluís Companys. Artistes que són de Sant Feliu o hi estan vinculats que ja formen part dels grans circuits musicals i que, conjuntament amb la mostra de joves músics locals del dia anterior, mostren tant la potència de la nostra música com de la nostra ciutat.

Continuen sent temps d’austeritat econòmica i d’intens debat polític i social sobre les seves causes i les seves sortides. Però també són dies de fer ciutat i construir ciutadania mitjançant el coneixement i la implicació del que es fa i viu a Sant Feliu, a la nostra ciutat. Aprofitem-los! Visca les Festes de Tardor! Visca Sant Feliu!

(Aquest és el text original de la meva presentació al programa de festes. Després, per raó d'extensió, aquest text s'ha vist retallat... però no en el seu sentit essencial!)

Comentaris

Unknown ha dit…
Hola, sóc nomenat MORAIDA LUNA. Vull utilitzar aquest mitjà per alertar a tots els sol·licitants de préstecs de tenir molta cura perquè hi ha frau a tot arreu. Fa uns mesos jo era financerament tenses, ia causa de la desesperació, he estat estafat per alguns prestadors en línia. Gairebé perdo l'esperança fins que un amic meu em va referir a un prestador molt fiable anomenat la senyora Amanda que em presta un préstec sense garantia de 53.000 euro en menys de 24 hores sense cap tipus de pressió o l'estrès amb una taxa d'interès de només el 2%. Em vaig quedar molt sorprès quan em vaig registrar el meu saldo del compte bancari i es va assabentar que la quantitat que vaig sol·licitar ser enviat directament al meu compte sense demora. Jo, per tant, li vaig prometre que anava a compartir les bones noves que la gent pugui obtenir préstecs amb facilitat i sense cap tipus d'estrès. Així que si vostè està en necessitat d'un préstec de qualsevol tipus, poseu-vos en contacte amb ella a través dels seus missatges de correu electrònic: amandarichardsonloanfirm@gmail.com.
També pot posar-se en contacte amb mi en el meu correu electrònic moraidaluna@gmail.com.
Ara, tot el que faig és intentar complir amb el meu reemborsament dels préstecs, que m'enviï directament al seu compte mensual.