Mercat municipal: hi invertirem deu vegades més amb un 40% de recursos menys.

Foto extreta del Butlletí municipal del mes de febrer de 2012.
Per més que la meva intenció és no entrar en polèmica amb el grup municipal socialista, les seves intervencions en el ple i les seves declaracions en la seva pàgina web m’obliguen a una rèplica respectuosa, però clara i completa.

Al seu blog, la portaveu del grup majoritari de l’oposició diu que l’equip de govern ha estat incapaç de fer res al nostre mercat i, el que personalment considero més negatiu, arriba a afirmar que actuem amb prepotència amb els paradistes i utilitzem “la coacció i l’amenaça amb qui no hi estigui d’acord”.

Són acusacions molt greus que, a més de no correspondre’s amb la realitat, no es corresponen amb les responsabilitats que va tenir en els quatre anys que ha tingut responsabilitats de govern. Només vull donar dos arguments: 1) el volum de les inversions en el mercat i 2) les decisions de futur, amb ella al govern o a l’oposició.

1. Les inversions:

Sent Vázquez alcalde, Borrell regidora d’Hisenda i Burgui regidor de comerç, l’anterior equip de govern va gestionar un pressupost de gairebé 40 milions d’inversions, dels quals va destinar... 50.000€! al mercat. Tenint una oportunitat d’inversions difícilment repetible com els coneguts com a plans Zapatero, no van dedicar ni un sol euro al mercat, al contrari que en molts altres municipis, En canvi, amb Manel Carrión com a regidor d’Hisenda i Maria Cinta Daudé com a regidora de comerç, gestionant un total de 24 milions (ni dues terceres parts d’un mandat amb recursos com l’anterior i sense perspectives de plans com els abans esmentants) hi dedicarem més de mig milió d’euros, per a una remodelació que s'iniciarà amb la redacció definitiva del projecte d'obres a la propera tardor, amb un procés de licitació i d'obres que es durà a terme al llarg de l'any que ve i en un marc de diàleg amb els paradistes, donant compliment a la voluntat d'ICV-EUiA-ISF i CiU, recollit i aprovat en el Pla d'Inversions del mandat 2012-2015.

A mi em resulta francament sorprenent aquest interès sobtat de Lourdes Borrell pel mercat, molt superior al que tenia quan era la responsable del pressupost municipal en els quatre anys anteriors.


2. Les decisions sobre el futur del mercat:

L’altre tema que em resulta francament sorprenent de l’actitud del grup municipal socialista és la seva capacitat actual per proposar solucions per al futur del mercat municipal, quan havien decidit no fer-hi res fins a la construcció d’un nou mercat quan estigués fet el soterrament de les vies. Una decisió poc encertada, perquè es va prendre amb la hipòtesi que el soterrament seria immediat (eren els temps de l’”economia de champions” que deia Zapatero, successora d’aquell “España va bien” que deia Aznar) i no es van tenir en compte les greus conseqüències per al mercat de deixar-hi de fer els mínims d’inversió durant els anys que faltessin per a la nova construcció.

Un altre quadre reflecteix la diferència entre el mandat anterior i l’actual:

El dimarts 24 de juliol tindré la tercera reunió en poc més d’un any amb els paradistes del mercat i informarem de les decisions que ben aviat aniran prenent forma, després d’haver-les consensuat amb anterioritat. En aquest sentit, ja vaig escriure el mes de setembre passat sobre el mercat en aquest escrit.

Treballem, per tant, en un marc i un clima de cooperació, que no té res a veure amb la visió catastrofista que vol presentar la Sra. Borrell i que, no només perjudica al mercat municipal, sinó que fins i tot li pot perjudicar directament a ella, en la mesura que li resta una cosa tan important com la credibilitat.

Comentaris