Un partit per resistir, però sobretot per construir.


El 17 de març va tenir lloc a Sant Feliu un acte molt important d'Iniciativa: donar el tret de sortida al procés cap a la nostra desena assemblea nacional. Pocs dies després de celebrar el 25è aniversari de la refundació del PSUC en Iniciativa, volem encarar un procés que ens permeti ser un instrument més eficaç per a la defensa dels interessos de la immensa majoria de la societat: la que viu legítimament del seu treball, no dels rendiments especulatius dels capitals que posseeixen o que gestionen.

Per a mi va ser un orgull obrir l'acte i acollir els més de tres-cents companys i companyes que van venir a Sant Feliu, al Palau Falguera. Vaig voler destacar el que ja havia escrit fa algunes setmanes en aquest mateix bloc: entre els molts vessants que configuren la complexa situació econòmica i social actual, el més important i en el que hem de posar un èmfasi especial en construir i sumar complicitats per a una alternativa, és en el conflicte social. El que més caracteritza el nostre temps, és el creixement de les desigualtats: una ínfima minoria acumula cada cop més riquesa, mentre que una immensa majoria acumula cada cop més patiment. Davant això, com vaig dir, necessitem construir, sumar i saber explicar. I aquest és el sentit del procés que es va iniciar a l'acte de fa quinze dies a Sant Feliu i que molt bé ha resumit la nostra portaveu a l'Ajuntament de Sant Joan Despí, Elena Embuena, al seu bloc.

Construir una proposta alternativa de com ha de funcionar una societat no basada en el lucre, sinó en l'equitat; sumar per fer possible una majoria social que fonamenti una futura majoria electoral, en la qual no hem de ser ni els millors ni els únics, però sí que n'hem de ser motor fonamental; saber explicar, amb un llenguatge i unes propostes que s'entenguin a les universitats sí, però també i sobretot en els bars dels barris com Falguera. Hem de saber resistir l'ofensiva neoliberal que justifica l'actual estat de les coses, però sobretot hem de saber construir l'alternativa de democràcia econòmica i justícia social que hi doni la volta, més enllà de la proposta socialdemòcrata que no ha sabut o no ha pogut . Ens cal un partit per resistir, però sobretot ens cal un partit per construir.

El procés que ens ha de portar a l'assemblea tindrà quatre grans eixos de treball, cadascun dels quals té un guió en un sol full que convido a conèixer:
En les properes setmanes, a Sant Feliu farem actes informatius que giraran justament entorn d'aquests eixos i prepararan la nostra assemblea. Actes oberts a tothom, perquè volem arribar a més gent, representar a més gent, implicar a més gent, impulsar un nou país amb més gent. Necessitem idees i propostes i necessitem persones i organització, una cosa sense l'altra no construeixen el futur que volem aconseguir: hi seràs benvingut, hi seràs benvinguda!

Comentaris