Més de 1.000 persones han participat en l'elaboració del pla d'acció del mandat 2011-2015 (PAM). Milers de gràcies!


Foto extreta de la pàgina inicial del web de l'Ajuntament.
 Dissabte passat va tenir lloc al Palau Falguera el darrer dels actes de participació de la ciutadania en la concreció del pla de treball de l'Ajuntament per als propers 3 anys i molt poc més que queden del mandat 2011-2015. Aquí en podeu trobar la ressenya al web municipal.

Dissabte va ser la culminació d'un procés que va començar fa més d'un mes i mig i que jo mateix vaig explicar en aquest bloc. Un procés que ha buscat el contacte directe amb la gent i la presència als vuit barris de la nostra ciutat, en quatre dissabtes al matí: més de 650 entrevistes!. Un procés que s'ha pogut seguir a les xarxes socials, amb uns 450 participants per setmana a Twitter i Facebook. Un procés que s'ha pogut fer responent per escrit a qüestionaris en butlletes situades als diferents equipaments municipals (230 persones han participat així) o a un qüestionari per internet: aquesta ha estat l'opció d'una mica més de 100 persones. I, finalment, una cinquantena de persones dissabte passat al Palau Falguera. Un procés que ha estat llarg en el temps, divers i comprensible en els formats, proper i accessible en les parades als barris, que ha buscat sobretot la relació personal tot i que també ha admès la resposta individual i que, sobretot, hem fet amb els propis recursos municipals, amb treballadors i treballadores de l'àrea de Serveis Personals de l'Ajuntament. A totes elles i a tots ells, moltíssimes gràcies pel seu entusiasme i treball. Un agraïment que faig extensiu als centenars de persones que han participat en aquestes sis setmanes de parlar i proposar sobre Sant Feliu.

La trobada va començar amb la presentació d'una regidora acabada d'incorporar a l'Ajuntament: la companya i amiga Carme Mascarell, d'Unió Democràtica, que va excusar l'absència dels regidors de CDC, que es trobaven en el seu congrés comarcal i en el qual la Rosa Maria Martí, el Manel Carrión i en Jaume Mañosas eren delegats. La Carme ho va fer molt i molt bé, i ho va deixar en safata perquè la Lídia Muñoz, com a regidora de Participació, fes un resum del desenvolupament del procés participatiu i exposés les dades que jo he reproduït més amunt. Tot seguit, jo mateix vaig explicar, durant gairebé tres quarts d'hora, les línies generals de la proposta inicial de PAM i les principals propostes recollides en el procés mitjançant aquesta presentació de powerpoint. Després d'un agradable cafè a la terrassa del Palau, es van constituir tres grups, que van estar treballant durant gairebé una hora i mitja. Cada grup va designar un portaveu i, al cap de mitja hora, van presentar les conclusions, que s'incorporaran a l'informe final del procés participatiu. Conclusions molt interessants i que posen l'accent en la importància d'atendre bé el dia a dia i de garantir per damunt de tot l'atenció als centenars de persones i famílies víctimes de la crisi econòmica. Les persones participants en van fer una molt bona valoració i, en general, van quedar amb ganes de continuar elaborant i compartint idees sobre Sant Feliu.

Mentre els portaveus preparaven les conclusions en aquesta mitja hora que acabo d'exposar, hi va haver una intervenció important, i que donarà pas a un nou procés participatiu. Em refereixo a la presentació de la diagnosi del nostre mapa d'equipaments en relació als criteris de dotació establerts per la Generalitat (en temes educatius, esportius, culturals,...). Però això són figues d'un altre paner i en parlaré en alguns altres escrits, atenent als diversos temes sobre els que hem de prendre decisions i dotar-nos de criteris el més consistents i compartits possibles en una perspectiva de deu anys.

Comentaris

Anònim ha dit…
Simplemente queria felicitarte por los meses q llevas en el cargo, me gusta verte cercano y accesible.

Que conste q no te vote. Simplemente es la sensación q me ha dado.