30 anys de la Rua a Sant Feliu, més Ciutat de les Roses que mai.

Avui, 18 de febrer de 2012, dia de la Rua de Carnaval a Sant Feliu i a tants altres llocs del món. Un dia una mica especial. D'una banda, perquè no ens pot fer amagar la crua realitat social i econòmica en què vivim i que es manifesta en conflictes i mobilitzacions ciutadanes arreu del món: ahir mateix a Sant Feliu i demà a Barcelona. De l'altra, perquè té tres connotacions especials i emotives per a la nostra ciutat, que no vull deixar de destacar.

En primer lloc, és el 30è aniversari de la recuperació de la Rua a Sant Feliu, que es va celebrar per primera vegada a la nostra ciutat el dia 19 de febrer de 1982, com recorda el Butlletí d'Informació Municipal número 277, que va aparèixer llavors:

En segon lloc, per la bellíssima imatge que unifica les Roses i el Carnaval en la màscara que es reprodueix en el mocador que avui lluirà mig Sant Feliu i que representa el 30è aniversari de la Rua. És la imatge amb la que he volgut encapçalar aquest escrit. Cal felicitar enormement a les colles pel disseny d'una imatge tan preciosa. Unes colles que, d'altra banda, avui ens faran gaudir enormement amb més de 1.400 participants, segons m'han dit des de la regidoria de Cultura. A totes les colles i persones participants, com no podria ser altrament, GRÀCIES!!!

I en tercer lloc, per la plantada de rosers que avui mateix ha fet l'entitat Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat. La Pilar López i en Jaume García han explicat tot el procés de recuperació de rosers d'en Pere Dot i com s'ubicaran al roserar, en una replantació i reordenació dels parterres feta per mitjà d'un dels plans d'ocupació que darrerament ha engegat l'Ajuntament. Rosers apadrinats, d'altra banda, per diverses entitats i associacions de la nostra ciutat. He intervingut a l'acte amb un agraïment enorme a l'entitat i amb un doble compromís: de "carinyo" especial en el manteniment d'aquests rosers i de foment de coneixement del Roserar, encara un gran desconegut per a molta gent de Sant Feliu, i que cal que tingui un protagonisme més gran, per exemple, en els dies de l'Exposició Nacional de Roses. Jo mateix, que hi he anat molts cops, no havia llegit fins avui el preciós lema que es pot llegir en la placa que hi ha al Roserar:
Avui, en definitiva, Sant Feliu ha tornat a viure com la Ciutat de les Roses que és: mostrant-se en una imatge bellíssima en centenars de mocadors i fent-se viva i oberta a tothom en el Roserar Dot-Camprubí i a les mans i la passió d'un bon grapat d'homes i dones que, en l'entitat dels Amics de les Roses, han sabut conjuminar les seves passions per Sant Feliu i per les roses i han aconseguit evitar que el nom que ens identifica arreu, Ciutat de les Roses, sigui només una marca sense contingut i hagi esdevingut una realitat apassionant. Amigues i amics, novament, sincerament, GRÀCIES!!!


Comentaris

Anònim ha dit…
Bon dia. Ho deixo aquí perquè no sé on puc fer aquest comentari ja que no hi ha un lloc determinat a l'efecte.

Volia denunciar públicament que últimament s'ha detectat la presència a Sant Feliu d'un grup de joves/adolescents que es dediquen a perpetrar atracaments a llocs molt concrets de la ciutat: la plaça Lluis Companys, el passadís petit del costat de la plaça de l'estació, al darrera de la xurreria i d'altres. Atraquen amb arma blanca els nostres joves, els nostres fills i la població de Sant Feliu en general i com que no agafen més de certa quantitat en diners (menys de 400€) si se'ls agafa, a les poques hores ja es troben lliures un altre cop.

La policia de ben segur que els coneix, però aquí sembla que ningú no fa res de res perquè ja s'han produit moltíssims atracaments d'aquest tipus. És aquesta la ciutat que volem? és això el que volem pels nostres fills i per nosaltres, no poder ni caminar per la ciutat i haver d'anar mirant sempre al darrera?

Estic molt alarmada i preocupada per aquests fets i per la segurettat a la meva ciutat.

Gràcies. Marta.
Anònim ha dit…
completamente de acuerdo con esta señora , cada vez vienen mas personajillos de otras localidades en busca de nuestros jovenes hijos-as, el otro dia le costo a mi hija de 12 años el movil y a su amiga 4 o 5 euros , eso si con un gran susto.
Del cual no han querido salir a la calle durante algunos dias