Resum del ple de desembre de 2011.


Imatge extreta de consumidors.org
El darrer ple de l'any passat em va deixar un mal regust de boca. Hi havia temes lògicament polèmics i en què la dialèctica govern-oposició és previsiblement i democràticament intensa: el més important és l'aprovació del pressupost de 2012. Però hi va haver un mal plantejament i un mal debat per part del grup socialista (aquesta és la meva opinió: en el seu bloc, la Sra. Borrell dirà la seva, suposo) en dos temes que suposen millores per a la ciutadania i als quals es van oposar frontalment.

Em refereixo a la universalització dels serveis d'atenció domiciliària (que seguiran essent gratuïts per a les famílies que no pagaven res fins ara, i que s'estendrà a tota la ciutadania, amb un preu públic variable creixent amb la renda familiar) i a l'eliminació del pagament de la plusvàlua en cas de pèrdua de l'habitatge, ja sigui per acord en la dació en pagament o per execució hipotecària.

Crec que aquest tema mereix un comentari una mica més ampli. A més de la pèrdua de la casa, les famílies que han de passar per aquest tràngol havien de pagar la plusvàlua, un impost municipal derivat d'un canvi en la propietat i pensat per a transmissions normals per compravenda, cosa que evidentment no és el cas. Mitjançant un decret que vaig signar amb caràcter d'urgència a petició d'una família en aquesta situació, vaig eliminar l'obligació de pagament de la plusvàlua. Aquest decret signat per mi s'havia de ratificar per part del ple, i jo creia que tots els grups hi estarien immediatament d'acord. Inexplicablement, Lourdes Borrell va votar en contra de l'exempció de la plusvàlua en aquests casos tan dramàtics per a les famílies afectades. No vaig entendre per què, i tant jo mateix com el regidor d'Hisenda, Sr. Manel Carrión, vam explicar reiteradament el sentit del decret i vam demanar a la Sra. Borrell que es repensés el seu vot. Suposo que per allò de "mantenerla y no enmendarla", hi va votar en contra. Greu error, des del meu punt de vista, que ja s'encarregarà ella mateixa de justificar.

En tot cas, els punts més rellevants del ple del mes de desembre van ser els següents:
  • Intervenció del representant de la Plataforma veïnal en defensa de la sanitat pública,  Sr. Francisco Jiménez.
  • Resolució anticipada del conveni amb el Departament de Salut per a la construcció del CUAP i inici del procés d'ampliació de l'ambulatori del Pla, directament per part de la Generalitat.
  • Aprovació del pressupost per al 2012.
  • Complex de piscines: aprovació del calendari i les tarifes per a l'any 2012.
  • El debat a què abans he fet esment sobre els serveis d'atenció domicialiària.
  • Convenis i subvencions a diferents entitats de Sant Feliu.
  • Petició al Servei Català de Trànsit de la creació d’un carril BUS-VAO (vehicles d’alta ocupació) a la B-23, per millorar la velocitat i la competitivitat amb els vehicles privats dels autobusos que accedeixen a Barcelona.
  • El debat a què abans he fet esment sobre l'exempció del pagament de la plusvàlua en cas de dació de l'habitatge o d'altres situacions d'execució de les hipoteques.
Com sempre, pots descarregar-te el resum que fem des d'ICV-EUiA-ISF aquí (5 pàgines). També et pots descarregar l'acta oficial completa de l'Ajuntament aquí (106 pàgines).

Comentaris