Rèplica a Lourdes Borrell (primera i desitjo que última)

Aquest és el 638è escrit meu en 5 anys. Temps més que suficient per haver comprovat que en aquest bloc, m'interessa exclusivament parlar de Sant Feliu i les seves necessitats, els seus projectes, la seva gent.  La meva intenció no és, en cap cas, utilitzar aquest blog per entrar en polèmiques personals amb Lourdes Borrell ni amb ningú, però crec que hi ha qüestions que, en interès de la ciutadania, s’han de respondre per aclarir. Si no digués res, es podria interpretar com que "el que calla, otorga", i no en tinc cap ganes. Tot i això, sé que a molta gent això li cansa, i espero per tant que aquest sigui el primer i darrer escrit de rèplica a la sra. Borrell.

En un escrit de data 12/01/12, diu la sra. Borrell que molts ciutadans i ciutadanes l'aturen pel carrer per preguntar-li com és que no hi ha un govern d'esquerres a Sant Feliu. Diu, textualment, coses així: "el PSC no tuvo ninguna opción de formar gobierno con ICV", "el PSC planteó como primera opción, como decisión más sensata un Pacto de Ciudad (PSC-ICV-CiU)", "el Sr. San José no es capaz de dejar de mirar al pasado" i altres afirmacions per l'estil. No deu recordar ni un mot del que va declarar a Fet a Sant Feliu la mateixa nit electoral: Lourdes Borrell ha assegurat que “un pacte amb ICV és complicat”, ja que proposen models de ciutat antagònics. Finalment, ha avançat que “la primera opció per formar govern continua sent amb CiU”. Però si no podia...! Per aconseguir-ho com fos, però, i com que li mancava un vot per poder sortir alcaldessa, va intentar de totes totes el suport d'un regidor o regidora del PP a la seva investidura, intent que es va frustar quan el PP va reclamar el mateix tractament que CiU, donat que tots dos partits havien obtingut els mateixos quatre regidors. Abans amb el PP que amb Iniciativa!?!? Més encara: destacats membres de la seva candidatura van proposar a CiU una tàctica que m'esborrona: 1) negar tot suport a ICV-EUiA-ISF, 2) que jo sortís com a alcalde només amb els set vots del meu grup, i 3) plantejar una moció de censura al cap de pocs mesos perquè Lourdes Borrell tornés a ser alcaldessa de Sant Feliu. CiU, amb un clar sentit de responsabilitat i amb visió de ciutat, s'hi va negar i va optar finalment per un acord amb nosaltres. Lourdes Borrell va plantejar una estratègia de negociació pèssima per al PSC i en cap cas positiva per assentar les bases d’un acord amb nosaltres. Que ara m'acusi a mi de no voler fer un govern d'esquerres és una passa més en el seu camí no se sap cap a on.

En un altre escrit de data 30/12/11, la sra. Borrell també s'adreça contínuament i directament a mi (no corregeixo les faltes d'ortografia): "Senyor San José, dona per perdut durant la seva legislatura el soterrament?", "en el últim ple vostè va presentar una moció d’alcaldia per renuncia al CUAP (centre d’urgències) i per instaurar el copagament en determinats serveis com el SAD (servei d’atenció domiciliaria) i teleassistència", "Senyor San José li està sortint molt cara a aquesta ciutat el que vostè sigui l’alcalde", "Això senyor San José es fer-li trampes a la ciutat que vostè tant s’estima", "és el moment de les idees, de la sensibilitat social i de mirar el futur amb valentia, senyor San José" i un enigmàtic final " Desprès de la tempesta sempre ve la calma, que esperem que sigui aviat". Quina calma arribarà aviat? Què voldrà dir la sra. Borrell? Com a les pel·lícules: continuarà? Jo sí que continuaré: en el nostre resum del ple de desembre donaré resposta a totes aquestes afirmacions. Però ja avanço dues de les coses concretes que hi diré: evidentment que no hem renunciat al soterrament, però sí que hem renunciat a pagar-ne la part que ens correspongui amb edificis de 14 plantes;  evidentment que els serveis d'atenció domiciliària seguiran essent gratuïts per a les persones de rendes baixes, però és que a més s'amplien a les persones de rendes mitjanes i altes,que fins ara no podien acollir-s'hi i que participaran en el seu cost segons el seu nivell de renda.

Se'm fa molt difícil entendre el sentit d'aquests escrits de la portaveu del PSC, com se'm fa molt difícil entendre també les seves intervencions en el ple, enfrontada asprament amb tothom (amb nosaltres, amb CiU (especialment amb CiU), fins i tot amb el PP), com si no comprengués l'abast del que diu i del que vota (em va semblar inconcebible que fos l'únic partit en rebutjar l'exempció de l'impost municipal de la plusvàlua en cas que una persona hagi de renunciar al seu habitatge per execució hipotecària o dació en pagament). Tinc tota la impressió d'un vaixell sense nord, i això no és bo ni per a la política municipal ni per al propi projecte socialista.

Francament, no n'entenc ni un borrall!

Comentaris

Anònim ha dit…
No visc a SF, peró hi vaig néixer i hi tinc molta familia. Em crec els meus familiars quan diuen que el Jordi és un bon alcalde, amb molt bones idees, dialogant i amb molta empenta per fer poble amb tothom. També m'els crec quan diuen que aquesta senyora és una "creguda" i només va la seva. Per tant, ànims Jordi, bona feina i Visca Sant Feliu.- Josep Xufrè i Prats