Fins al 28 de febrer de 2011, termini per presentar al·legacions a la proposta urbanística de la superfície del soterrament.

En el Butlletí Oficial de la província de Barcelona del 28 de desembre s'ha publicat l'anunci de l'aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità que afecta  a la superfície que es generarà un cop estigui acabat el soterrament.

ICV-EUiA vam considerar que aquest debat és prematur i vam votar en contra de la proposta de PSC, CiU i PP: ho vaig explicar en aquest escrit del 6 de desembre, sis dies abans que l'exalcalde Vázquez anunciés per sorpresa la seva decisió de renunciar al càrrec. Però al marge de les nostres o de qualsevol altra consideració, el cas és que el rellotge ha començat a marcar i tenim dos mesos per presentar al·legacions a la proposta aprovada inicialment.

Estic convençut que, en un tema d'aquesta enorme importància, l'ajuntament ha informat poc i malament. I només per la pressió d'Esquerra i nostra al ple vam aconseguir... un mes més d'exposició pública. En aquests dos mesos, Iniciativa i Esquerra Unida elaborarem un seguit d'al·legacions que presentarem a la ciutadania en actes a diferents barris durant el mes de febrer. Ens oferim, com vam dir al ple de novembre, a treballar amb les associacions de veïns i les entitats i persones interessades per elaborar conjuntament les al·legacions que el projecte inicialment aprovat necessita. Tenim poc temps, però hem d'aprofitar-lo bé, per tal de fer possible un debat millor sobre el futur de la nostra ciutat i, sobretot, per poder prendre millors decisions amb més temps i una informació molt millor.

De moment, mireu en aquest enllaç la presentació que va fer fa uns mesos l'equip de govern. Accediu aquí per accedir a la documentació completa de l'avanç de planejament, tràmit previ que pràcticament no s'ha modificat. Pet tenir una visió sintètica i ràpida de la proposta aprovada inicialment, recomano que us descarregueu la memòria de l'avanç i llegiu amb detall de la pàgina 12 a la 18.

Com vaig dir al ple de novembre, l'exalcalde Vázquez ha deixat una patata calenta a l'alcaldessa Borrell, per més que ella coneix perfectament la proposta en la mesura que també la va aprovar. Ara bé, ella haurà d'entomar la responsabilitat de fer front a una possible mobilització ciutadana a les portes d'unes eleccions municipals. Serà que, com deia el diari El Mundo del dia abans de Nadal, "el alcalde dimitido (...) «no se veía capaz de afrontar una dura campaña en las municipales de mayo contra ICV-EUiA», según relataron a este diario fuentes socialistas."

Comentaris