Dijous, 23/12/10, 18:30: seré candidat a alcalde de Sant Feliu.

Dilluns passat, en assemblea extraordinària convocada per urgència, més de trenta companyes i companys de la coalició vam decidir el nostre capteniment en el ple d'elecció de l'alcalde o alcaldessa de Sant Feliu de demà, dijous.

Vam intervenir gairebé vint persones, valorant pros i contres de la presentació de candidat i la nostra proposta de desenvolupament del ple. Finalment, amb una sola abstenció, vam acordar presentar-me com a candidat i les línies generals de les intencions i propostes del nostre discurs.

Ahir, dimarts, en aplicació del que vam acordar a l'assemblea, vaig enviar a l'alcalde accidental i a la resta de portaveus el correu següent:

Benvolgut Sr. Josep Lluís Fernández Burgui, alcalde accidental de Sant Feliu:



El ple d'investidura que tindrà lloc properament a la nostra ciutat es regirà per la Llei Orgànica 5/1985, de règim electoral general. En concret, pel que es recull en l'article 196. que textualment diu:

Artículo 196.
En la misma sesión de constitución de la Corporación se procede a la elección de Alcalde, de acuerdo con el siguiente procedimiento:
a) Pueden ser candidatos todos los Concejales que encabecen sus correspondientes listas.
b) Si alguno de ellos obtiene la mayoría absoluta de los votos de los Concejales es proclamado electo.
c) Si ninguno de ellos obtiene dicha mayoría es proclamado Alcalde el Concejal que encabece la lista que haya obtenido mayor número de votos populares en el correspondiente Municipio. .


Deixa obert, per tant, el desenvolupament concret de la sessió. En altres ocasions, a Sant Feliu s'ha procedit primer a la votació i posteriorment a una intervenció dels grups explicant el sentit del seu vot. Fins i tot quan (com als anys 2003 i 2007) hi ha hagut més d'un candidat a l'alcaldia.


Hi ha, en opinió del grup d'ICV-EUiA, una altra possibilitat, que és la que us proposem i demanem que autoritzeu. Amb caràcter previ a la votació, els diversos candidats haurien de poder fer una explicació de les seves intencions i propostes, per tal que la votació es faci en base a la possibilitat de contrastar les diferents alternatives presentades. Tot seguit es faria la votació i, finalment, l'alcalde/essa votat/da dóna la paraula als diferents portaveus per a l'explicació del seu vot.


Suggereixo que comentem el tema del desenvolupament del ple en la junta de portaveus que tindrà lloc demà al matí.


Amb la confiança que atendràs aquesta petició, et saluda atentament


Jordi San José,
portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA

Aquest matí hem tingut, doncs, la junta de portaveus a què feia esment, que és simplement la reunió mensual dels portaveus de tots els partits que té lloc uns dies abans de cada ple. En aquesta reunió, PSC, CiU i PP m'han comunicat que no atenen la nostra petició. El primer gest del nou consistori és una negativa a una petició absolutament raonable d'ICV-EUiA. Què hi farem.

El cas és que demà viuré un dia especial. M'adreçaré als vint regidors i regidores restants i a les persones que hi hagi a la sala amb una il·lusió especial, i amb un discurs que he preparat amb molta atenció a les paraules i amb molta passió pel contingut. I amb l'agraïment a totes les persones que m'han ajudat en els darrers temps a ser on seré demà i a totes les que des de sempre, començant pels meus pares, han fet que estimi Sant Feliu per cada porus de la meva pell.

Comentaris

Anònim ha dit…
Felicitats i... sort!
Pedro Gómez ha dit…
Eres el Alcalde que necesita Sant Feliu. Animo