"La ciudad educa", un llibre impulsat per Àngel Merino. Ediciones del Serbal, 2007.



Penjo un article que vaig fer, a primers de l'any 2007, per al llibre "La ciudad educa", una gran idea (com tantes altres!) de l'Àngel Merino, en què van participar diversos experts o estudiosos de l'àmbit educatiu, des de diversos àmbits. La seva llista indica la qualitat dels treballs:

De Sant Feliu hi van participar cinc persones:

1) El mateix Angel Merino, amb un article titolat Educación, democracia y ciudadanía,

2) L'Anna Novella, reflexionant sobre els consells d'infants: Los consejos infantiles.

3) L'Àngels Prats, sobre les xarxes d'infància: Trabajar en red para la infancia: compartir mirada educativa con las instituciones y las asociaciones.

4) L'Assumpta Lecha, sobre els plans educatius d'entorn: Los planes educativos de entorno: escuela y comunidad.

5) i jo mateix, amb un article titolat: Donde nadie se sienta aparte: municipios inclusivos por una educación inclusiva.

Si t'interessa, aquí et pots descarregar el meu article complet. És, d'altra banda, una guia completa del que crec que cal plantejar en el programa d'educació que explicarem a la ciutadania de Sant Feliu de cara a les eleccions de maig de l'any que ve. I més enllà, per fer, com dic reiteradament, una ciudad donde nadie se sienta aparte.

Us recomano el llibre: parla sobre educació des del punt de vista local, però més enllà, parla de com l'educació és un factor clau per a la construcció de ciutat i, sobretot, de ciutadania.

Comentaris