Demà entra en funcionament la L-60 fins a l'Hospital Comarcal.

Després de la petició que vam fer en el ple de febrer, en el ple de juliol i en el ple de setembre, i de la campanya per tot Sant Feliu que va fer ICV-EUiA a petició de molts ciutadans i ciutadanes, finalment demà entra en funcionament la prolongació de la L60 fins a l'Hospital Comarcal.

Sens dubte és una bona notícia, fruit del treball i la pressió de molta gent, com ara MM del barri Falguera, com ella mateixa em va informar. Ens n'hem de felicitar i agrair, per descomptat, la seva feina a qui ha treballat per aconseguir-ho, i també als responsables i tècnics municipals i de l'Autoritat del Transport Metropolità que han estat sensibles a la petició veïnal i del ple municipal, com també a Soler i Sauret per haver fet possible una resposta tan ràpida.

Però personalment el considero com un primer pas, per dues raons fonamentals. La primera, per les limitacions inicials d'aquest nou servei, que es poden comprovar en el full informatiu. Bàsicament, que no circula els dissabtes i que la freqüència és només d'un autobús cada hora. Estic convençut que aquests dos temes s'hauran de millorar a curt termini, per donar un millor servei a la ciutadania. Però estic molt content perquè ja s'ha donat el primer pas.

La segona raó  és que no dóna compliment a la moció aprovada pel ple de setembre d'enguany, com es pot veure al resum que puntualment presentem a la ciutadania o en l'apartat corresponent de la pròpia acta del ple. En aquell ple, com explico, es van debatre dues mocions, i la que es va aprovar demana la prolongació de la L77 de Sant Joan Despí fins a Sant Feliu.  Val la pena recordar que la L77 té el traçat Aeroport - el Prat - Sant Boi - Sant Joan amb final de trajecte a l'Hospital Comarcal. És una línia operada per l'empresa Oliveras (la L60 està operada per Soler i Sauret), que també treballa a Sant Feliu i que podria perfectament allargar el recorregut fins a la nostra ciutat. Queda pendent, per tant, aconseguir que la L77 arribi a Sant Feliu. No deixa de ser curiós que PSC i CiU votessin en contra de prolongar la L60 fins a l'hospital (acord 2n de la nostra moció)... que és justament el que s'ha aconseguit! I això que Vázquez i Burgui deien que la nostra proposta no era realista!

Vull destacar, finalment, una altra virtualitat de la línia L60, que potser alguna gent desconeix. És una manera molt pràctica de fer transbordament amb els Ferrocarrils de la Generalitat a Sant Vicenç dels Horts, amb línia Llobregat-Anoia, per anar a municipis tan importants com Olesa, Esparreguera, Abrera, Igualada o tan significatius com l'Aeri de Montserrat o a Monistrol per agafar el cremallera fins el monestir.



En definitiva, una bona notícia que la ciutadania ha de fer seva. Hi ha d'haver una bona aportació de viatgers en tots dos sentits, que evidenciï la necessitat d'incrementar les freqüències d'aquest servei. Aquest haurà de ser a partir d'ara, conjuntament amb la prolongació de la L77, un nou objectiu de millora del transport públic per carretera a la nostra ciutat.

En qualsevol cas, enhorabona, Sant Feliu!

Comentaris