Resum del ple de juliol de 2010

El ple del mes de juliol va començar amb la presentació, per part del Sr. Magí Boronat, Síndic municipal de Greuges, de l'informe de l'any 2009. Va ser una presentació molt completa, per la qual va rebre la felicitació de tots els grups i l'agraïment a tots els seus col·laboradors. Personalment, vaig agrair al Síndic que hagi sabut trobar el punt adequat en el seu paper de no posicionar-se davant les reclamacions o peticions de la ciutadania i alhora de garantir que aquestes són ben tractades i tingudes en compte pel govern de la ciutat. No li toca valorar les decisions del govern, però sí garantir que aquest té plenament en compte els drets i la participació de la ciutadania. El Sr. Boronat ho sap fer i per aixó ho vaig agrair explícitament al ple.

El nostre grup, posteriorment, va votar en contra del compte general de 2009, per les raons que s'exposen en el resum. És evident que la comptabilitat municipal en el darrer any del segon mandat de PSC i CiU presenta un balanç equilibrat. Però tenint en compte que -llevat dels dos darrers anys- ha gaudit d'un escenari econòmic molt positiu, creiem que això no ha repercutit de la forma que hauria estat convenient en més serveis per a més persones, sinó en el creixement de l'estructura directiva de confiança de l'ajuntament i en un increment de costos de les grans concessions que, per més inri, no s'ha notat en la qualitat de la via pública.

Altres punts tractats al ple van ser:
- concessió d’ajuts a comunitats de veïns de Can Calders i la Salut en el marc de la Llei de Barris,
- adjudicació definitiva del contracte de neteja viària,
- adjudicació provisional de subsòl per a la construcció d’aparcament públic a la cruïlla dels carrers General Manso i Clementina Arderiu
- celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
- aprovació de diversos convenis i subvencions dels àmbits d’educació, cultura, esports i solidaritat.
- bases dels ajuts per a l’adquisició de llibres de text per al curs 2010-11. Aquest és l'únic punt que vam votar en contra.

En l'apartat de precs, Manel Martínez va demanar un informe sobre el funcionament dels consells de participació ciutadana, la major part dels quals gairebé inactius. Conxita Fernández va tornar a plantejar la necessitat que l'ajuntament demani de forma unitària autobusos a l'aeroport i a l'hospital. Finalment, jo mateix vaig demanar informació a l'alcalde sobre el Santfeliuenc de futbol, sobre la gestió de la piscina i, per segona vegada, sobre la intervenció municipal a la Peá Bética, per tal d'aclarir qualsevol circumstància de tracte de favor.

Com sempre, us podeu descarregar aquí el resum complet del ple o consultar-lo a la pàgina web d'Iniciativa.

Comentaris

Anònim ha dit…
Gràcies Jordi pel resum.
Només una "coseta".

...- adjudicació provisional de subsòl per a la construcció d’aparcament públic a la cruïlla dels carrers General Manso i Clementina Arderiu...(dixit)

Ja que d'altres apartats del resum del Ple aporten detalls, potser caldria afegir que l'adjudicació provisional es fa a l'empresa GLOBAL INVERSIONES EUROPEAS S.L., vinculada a un Senyor molt present a les adjudicacions de sòl, i ara subsòl, que es fan en aquesta ciutat.

Salut!
Andreu
Hola, Andreu!
Tenim el costum de fer un resum de cada ple. Es poden consultat tots a l'etiqueta "Ple municipal".
EFectivament, l'adjudicació és a una empresa vinculada a la persona que afirmes, però es va presentar amb totes les garanties a un plec de condicions que també les reuneix i, en aquest cas, no hi hem tingut res a dir.
Insisteixo: en aquest cas.
Gràcies pel teu comentari!
Jsj