Municipals de 2011: un nou empat tècnic entre PSC i ICV-EUiA?

El dimarts 22 al matí, en roda de premsa al Palau Falguera, l’alcalde i el primer tinent d’alcalde (Vázquez i Burgui, PSC i CiU) van presentar els resultats de l’enquesta que, cada quatre anys, encarrega l’ajuntament per saber la valoració que fa la ciutadania de l’estat de la ciutat, dels seus problemes i projectes i del seu govern. L’enquesta la va fer l’empresa GESOP el mes passat, mitjançant entrevista telefònica a 400 persones.

Hi ha resums i valoracions per a tots els gustos. Destacant que un 70% de la ciutadania aprova la gestió de l’Ajuntament, hi ha la nota informativa del web institucional. Destacant que gairebé una de cada tres persones està descontenta amb la gestió municipal a Sant Feliu, hi ha la nostra nota informativa. Les dues dades es refereixen a la mateixa enquesta: recomano llegir ambdues amb atenció. Per qui encara hi tingui més interès, les taules completes i l’informe final de l’enquesta les podeu trobar aquí.

L’enquesta té també un apartat electoral: record de vot de les darreres eleccions municipals (2007) i intenció de vot de les properes (2011). És un apartat interessant i que es fa més interessant encara comparant amb la darrera enquesta, de l’any 2006, també l’any anterior a les municipals, també fent les mateixes preguntes.

Heus aquí les previsions electorals de les enquestes de 2006 i de 2010:



Jo crec que la comparació directa de les dades, permet treure’n dades molt significatives: sobre la fidelitat de vot del votant socialista o d’ICV-EUiA, sobre el percentatge de gent que no sap si votar o què votarà, etc. Però no deixa d’haver-hi un aspecte sumament rellevant: al 2006, GESOP feia pública l’estimació de vot i de regidors de l’any següent, mentre que al 2010 no ho fa. Convido al lector a reflexionar sobre el per què enguany no es fa pública l’estimació de vot i de regidors. Potser perquè la projecció és força diferent a la que llavors van fer? Potser perquè Vázquez ha decidit amagar aquesta part de l'enquesta, que segurament no li és favorable?

En tot cas, crec que de la comparació de les dues enquestes es pot concloure:
1) és possible que els resultats electorals es modifiquin poc al maig que ve, amb una tendència a l’alça d’ICV-EUiA i una a la baixa del PSC. Una situació similar a la de 2003 i la de 2007, un possible nou empat tècnic al 2011.
2) hi ha un nombre significativament més gran d’indecisos i gent que no anirà a votar, provinent especialment de votants socialistes a les últimes municipals: aquest serà el sector clau que decidirà finalment el resultat electoral al maig de 2011.
Si aquests resultats es confirmen, ICV-EUiA serem el més fidels possible a la voluntat de la majoria social i electoral de Sant Feliu.

Vázquez i Burgui, per la seva banda, van fer públic a la roda de premsa de dimarts passat les seves pròpies conclusions:
1) els resultats de l’enquesta mostren que la ciutadania té confiança i valora positivament la gestió del govern PSC-CiU de la nostra ciutat.
2) els resultats de 2011 seran molt iguals als de 2007 i, per tant, permetran la reedició de l’actual coalició de govern PSC-CiU a l’ajuntament de Sant Feliu.
Si aquests resultats es confirmen, Vázquez i Burgui van anunciar públicament la seva voluntat de tornar a constituir l’equip de govern de Sant Feliu per al període 2011-2015.

Queda gairebé un any per saber quin govern tindrà el nostre ajuntament:
a) el govern PSC + CiU que Vázquez i Burgui ja han anunciat, o
b) un nou govern, liderat per ICV-EUiA però no només amb ICV-EUiA, d’àmplia base social i electoral, que faci reviure Sant Feliu amb la participació i la il•lusió del màxim nombre d’entitats i persones de la nostra ciutat.

D’aquí a onze mesos, no hi haurà més alternatives factibles. Per triar entre l’una i l’altra, tots tindrem la paraula.

Tu tindràs la paraula.

Comentaris

Manel ha dit…
Només afegir una puntalització:
- Contrariament al que s'afirma al titular de la nota de premsa de l'equip de govern,ÚNICAMENT un 41,6% dels enquestats considera la gestió de l'ajuntament bona o molt bona.

Sorprenen moltes dades de l'enquesta, sobre tot si es comparen amb l'enquesta de fa quatre anys, i totes apunten al creixement de la insatisfacció ciutadana i la desafecció respecte a l'equip de govern, l'alcalde i el PSC, que es concreten en una baixissima fidelitat de vot socialista (més del 6% dels votants socialistes manifesten la intenció de votar a ICV-EUIA).

Finalment destacar la alta valoració que reps, per sobre de 6 en puntació. Una puntació que també t'otorguen els votans de PSC i ERC.
Estic segur que aquesta alta valoració que els ciutadans et donen està justificada en la teva capcitat de treball i de compromís amb la ciutat, cosa que aconsegueixes trensmentrens a tots i totes