Pas decisiu de la Llei de Barris a la Salut i Can Calders.


Divendres anirem al barri de Can Calders a fer l'activitat d'elaboració del preprograma de les municipals que estem duent a terme aquest mes. Passant-hi, he vist que ja han començat unes obres que el barri necessitava com l'aigua i que la Llei de Barris ha fet possible: l'enderroc dels tallers que donen al passatge Cuenca (darrera la plaça de les Roses, tocant a la Riera de la Salut) i que han de crear espai lliure al barri.

N'he buscat imatges a internet i he trobat aquesta i moltes altres al bloc de Fem Barri. No hi ha dubte que aquesta actuació, i la propera construcció d'espais comunitaris al solar on hi havia la fàbrica de les tovalloles, li donaran la volta al barri més dens de la nostra ciutat.

Aquest és, justament, el sentit de la Llei de Barris, una de les obsessions, en el bon sentit de la paraula, del President Maragall, una de les grans realitzacions dels dos governs d'esquerres. És important que ho sàpiguem explicar, és important que hi hagi el màxim nombre de persones que sàpiguen que no és el mateix un govern amb sensibilitat de dretes i un d'esquerres, un que governa amb mentalitat de zona alta i un altre que ho fa amb mentalitat de barri treballador.

En tot cas, com que una imatge val més que mil paraules, la imatge que podem veure en aquesta fotografia és senzillament magistral.

Comentaris