Inauguració del Centre Ocupacional Marquet Molins: felicitats, Sant Feliu!

Aquesta tarda s'ha inaugurat un equipament que la nostra ciutat necessitava, que té una ubicació excel·lent i que és fruit d'una col·laboracíó exemplar entre totes les administracions i amb les entitats que treballen amb les persones que tenen alguna discapacitat i les seves famílies.

Es tracta del Centre Ocupacional Marquet Molins, un centre que acollirà 70 persones amb discapacitat intel·lectual per facilitar-los la formació que els permeti la inserció al món del treball. Una instal·lació de la qual no disposàvem i que avui ha provocat l'entusiasme de les famílies que omplien el recinte que s'estava inaugurant.

El centre s'ubica en una de les naus adjacents a l'arcada que comunica els pisos Bertrand amb el gran espai on ara s'està fent un aparcament soterrat, davant la nau de les sedes. Ha estat una rehabilitació acurada, en una nau que s'havia de preservar com a exigència de la modificació de planejament de Can Bertrand, aprovada a primers de l'any 2003.

M'han agradat molt totes les intervencions. Sobretot, dues: la del delegat del Govern d'Espanya, Joan Rangel, i la de l'alcalde, Juan Antonio Vázquez.

Joan Rangel, que va ser durant molts anys alcalde de Caldes d'Estrac, al Maresme, va parlar amb entusiasme de la política local i va destacar l'afortunada coincidència de voluntats que ha fet possible el centre:
- la del Govern d'Espanya, que l'ha pagat a través del primer Fons Estatal d'Inversió Local,
- la de la Generalitat de Catalunya, que pagarà la gestió del Centre mitjançant conveni amb l'entitat ACAM,
- la de l'Ajuntament de Sant Feliu que, per absoluta unanimitat, va destinar a la creació del Centre la part més important dels diners estatals del FEIL,
- la de l'entitat local Asprodis, incansable lluitadora pels discapacitats psíquics de la nostra ciutat, que ha sabut mantenir i canalitzar un esperit de servei a les famílies i de negociació i reivindicació davant les administracions,
- la de l'entitat ACAM (Associació Cívica d'Ajuda Mútua), que gestionarà el Centre, i que també gestiona a Sant Feliu un seguit d'habitatges tutelats al Mas Lluí, per a una vintena de persones amb disminució psíquica.

I m'ha agradat la intervenció de l'alcalde. L'he vist emocionat, content, tranquil, satisfet amb raó de l'obra feta i de l'agraïment de les famílies. En un gest còmplice i entranyable, ha fet parlar la Fina, l'antiga presidenta d'Asprodis. No s'ha deixat ningú en els agraïments: des d'en Ricard Barceló, promotor de les obres i un exemple clar que es pot ser constructor d'una manera que mereix agraïment de tothom, fins a la Mercè Solé, tècnica municipal extraordinària i estimadíssima per les persones amb alguna discapacitat física o psíquica que saben la sort tan gran que és tenir-la a Sant Feliu, passant per tothom que ha fet alguna cosa per obrir les portes del nou centre: tècnics, famílies, entitats,... amb un record especial a les germanes Marquet, que a finals dels anys 60 van fer una donació que, anys després, va ser la base patrimonial del Patronat de Serveis a les Persones amb Discapacitat i que avui dóna nom al centre ocupacional.

Avui he vist la imatge més propera i amable de l'alcalde. Avui ha estat un gran dia per a moltes famílies de Sant Feliu i per a tots nosaltres, i estic segur que ha tingut un matís especial per a ell, que l'honora.

A totes les persones que han fet possible el Centre, Sant Feliu els ha de donar les gràcies. Tota la ciutat ha d'estar d'enhorabona. Felicitats, Sant Feliu!!!

Comentaris