Per una ciutat ben planificada, bonica, dialogant, viva i equitativa: reviu Sant Feliu!

Ahir va ser un dia important per a la nostra coalició i per a Sant Feliu. Va ser també un dia especial per a mi. Comptava amb la companyia de més de 350 persones, entre les quals hi havia en Cesc, l'Àngel, en Lluís Tejedor -l'alcalde del Prat-, en Jaume Bosch i altres regidors i regidores de la comarca. Vaig tenir tot el suport de la meva dona, els meus fills, la meva germana, el meu nebot, la meva cosina i el seu fill, l'Èric, el meu fillol, de 10 anys, que va gravar l'acte i l'editarà, ell tot sol, per fer-me un regal que espero amb il·lusió. Vaig notar l'ànim intens i proper de la meva mare, l'anim de la meva suegrecilla, i la presència personal, íntima, encoratjadora, del meu pare.



Em va emocionar i enorgullir ser davant de tanta gent amb una doble perspectiva: ser un de tants i, alhora, ser la cara visible d'un projecte col·lectiu per un Sant Feliu que intentem resumir i explicar en cinc adjectius: ben planificat, ben gestionat, dialogant, viu, equitatiu. Un projecte que surt de la coalició, però que s'obre i vol acollir tots els homes i dones que es facin seu aquest horitzó, votin el que votin en les altres convocatòries electorals. Com l'Eni, ni més ni menys.



L'Eni va fer una intervenció apassionada i apassionant, com les fa sempre. Va fer un repàs de les bones coses que hem anat perdent pel camí des que PSC i CiU governen sense criteri clar, però como Pedro por su casa a la nostra ciutat, la nostra estimada ciutat. Després va preguntar-se pel sentit de l'acte i de la meva candidatura. Va descriure'm amb qualitats que espero merèixer i que espero haver après dels meus pares primer, dels meus companys després: capacitat de treball, sensibilitat, voluntat de diàleg, credibilitat. Alguna cosa d'això ens devem haver guanyat, alguna confiança devem generar, quan vam omplir el Casal de la Gent Gran a més d'un any i mig de les municipals i amb tots els casos de corrupció que estan apareixent aquests darrers dies.


Després de l'Eni, vam veure una petita joia, d'elaboració artesana i col·lectiva, que es diu Reviu Sant Feliu. Un petit problema tècnic que aviat resoldrem (l'arxiu ocupa 126 MB i només puc penjar-ne fins a 100 MB) "m'obliga" a penjar-ne només el lema principal, el gran lema que anima les nostres voluntats i que va crear la Clara.


Tot seguit, vaig prendre la paraula, un pèl nerviós pel meu bateig de foc com a "primera espasa" després de tants anys de treballar més aviat des de "la cuina". El millor resum del que vaig dir és justament el títol d'aquest escrit. El text íntegre en català el teniu aquí i, si us és més fàcil, el podeu llegir també en castellà. Us animo, en els comentaris, a dir-ne la vostra opinió.


En acabar, la satisfacció de tenir al meu costat les cares visibles de la nostra coalició a l'ajuntament, els nostres companys i companyes del Grup municipal. Quin equipàs! I la satisfacció de construir, amb la gent que omplia la sala, un projecte col·lectiu que vull resumir també en un desig, en una aspiració, en una visió -ja sé que inabastable en quatre anys, però que és un rumb que vull inalterable- que voldria compartir amb milers de persones: que cada treballador o treballadora pugui anar a la piscina i els seus fills a l'escola bressol, l'escola de música o el casal d'estiu sense que res, especialment el preu, limiti aquest dret per a ningú.

Això és el que ens exigeix la nostra història, els nostres valors, la nostra utopia, la nostra opció política, el nostre republicanisme, la nostra intenció de construir en la vida quotidiana la justícia social, el socialisme. Com vaig dir, les meves arrels en aquest cartell històric:

Comentaris

Anònim ha dit…
Hi ha una cosa que no m'ha agradat i és el vostre rebuig a fer les consultes.

Defensar el dret a l'autodeterminació vol dir defensar el dret a decidir. A decidir formar part d'Espanya si cal. I aquí és on estava ICV posicionada... fins ara.



Els votants d'ICV estan a favor de les consultes segons un sondeig de La Vanguardia
Anònim ha dit…
I continuem defensant el dret d'autodeterminació.
El que no compartim és entrar en aquesta competència que ERC té amb altres grups independentistes.