"Ibèria i Vázquez: dubtes raonables" Article Butlletí 432, abril 2009.

Hem trigat més d’un any en tenir el Butlletí. Han calgut la pressió insistent d’ICV-EUiA i les bones notícies del soterrament per recuperar una certa normalitat informativa. I no hauria de ser així: la informació d’allò que afecta a la ciutat és un dret de la ciutadania i és una obligació dels seus representants.

En aquests dotze mesos, el silenci informatiu ha estat immens i se’ns acumulen els temes ara que podem parlar: el desastre de la recollida d’escombraries, el suport de PSC i CiU a un traçat irracional de la L3 del metro, l’alcalde que ara se’n va i ara es queda, el nyap de la piscina i la manca d’alternatives als seus usuaris,...

Però, ara mateix, hi ha dos temes que són especialment rellevants de la pèssima manera amb què Vázquez i Burgui prenen decisions sense informar ni tenir en compte prèviament a la gent i, menys encara, als partits de l’oposició.

En primer lloc, les decisions sobre el mapa escolar preses d’esquenes a la nostra comunitat educativa. No es pot decidir suprimir una futura escola de primària al Mas Lluí, ampliar a tres línies el Pau Vila i traslladar l’Escola de Persones Adultes sense tenir una planificació global de les necessitats escolars de Sant Feliu (el mapa d’equipaments que tan sovint reclamem!) i sense consensuar-la en el marc dels consells escolars de centre i el municipal. El rebuig dels centres a decisions unilaterals així imposades és més que comprensible, i ICV-EUiA hi donem tot el suport.

En segon lloc, tots els dubtes generats entorn de la compra de la Sala Ibèria. ICV-EUiA estem a favor de comprar aquest equipament i integrar-lo al patrimoni cultural de la ciutat. Ara bé, com qualsevol ciutadà a l’hora de comprar, volem tenir tota la certesa que no estem pagant més del que val. Tenim l’evidència que la Sala Ibèria es va valorar per damunt del seu cost l’any 2006. Hem demanat repetidament a l’alcalde que efectuï una nova taxació per determinar el valor real i actual de la Sala, per tenir la certesa que val els 2,7 milions d’euros que, entre tots, pagarem. Tantes vegades com ho hem demanat, l’alcalde s’hi ha negat.

Negar-se a donar informació és un signe d’autoritarisme i prepotència, però no mostra més que debilitat. Així PSC i CiU només han aconseguit que es mantinguin tots els dubtes raonables sobre la compra de la Sala Ibèria. I, de passada, sobre la capacitat de Juan Antonio Vázquez per ser l’alcalde de Sant Feliu, també.

Del Consell Escolar Municipal per abordar de forma dialogada el mapa escolar de la nostra ciutat... el més calent a l'aigüera.
Demà hi ha un ple extraordinari, a la una del migdia (manda güe..., que diria aquell) per parlar de l'Ibèria en petit comitè i amb tot dat i beneit. Tot un exemple, tot un símptoma.
Ara fa un mes i un dia, el nostre grup va enviar aquest escrit perquè l'aparició del Butlleti d'Informació Municipal era imminent. Ara, no se'n canta ni gall ni gallina.
Potser és així com PSC i CiU ens diuen que ells construeixen Sant Feliu... en positiu...

Comentaris