Herodes mata de nou centenars d'innocents a Palestina

És descoratjador comprovar que Herodes viu 2.000 anys després encarnat en la pell de Ehud Olmer, i que continua matant centenars d'innocents a una terra durant segles regada amb sang.

No he seguit de prop les raons de Hamas per donar per acabada la seva treva, però em costa d'entendre -des de la tranquil·litat europea- què poden treure de provocar amb els seus desafiaments a Israel. No he pogut entendre, torno a dir que des de la còmoda situació d'un espectador llunyà que se sent proper als palestins, la divisió brutal entre els dos territoris que controlen les dues principals forces palestines, Hamas i al-Fatah. ´

Però si l'actitud de Hamas se'm fa molt difícil d'entendre, la resposta israeliana és clarament criminal, injustificable, desproporcionada, brutal, vomitiva. 300 morts, 1.000 ferits i l'amenaça que això només ha començat. Que no tenen la seva pròpia memòria històrica? que no recorden el seu propi holocaust? com poden pretendre impunement aquest genocidi? és també un avís o un desafiament a Barak Obama?

A Israel hi caldria un nou Isaac Rabin, però sembla que hi mana algú que actua d'una forma més propera al feixista que el va assassinar.

Si t'es possible, vine demà a la manifestació de protesta davant la Cambra de Comerç d'Israel a Barcelona, a Travessera de Gràcia, 121, a Barcelona, a les 7 del vespre.

Cal aturar els nous Herodes, cal aturar el genocidi a Gaza.

Comentaris