Desvergüenza en el mentir.

Feia dies que no entrava en el web del PSC. M'avorreix entrar-hi... però tinc aquell cuquet de veure si diuen alguna cosa interessant sobre les seves alegries internes, aquella curiositat per saber com vesteixen de normalitat el seu culebròtic guadiana sobre les anades i vingudes de l'alcalde. Ja que surt al tema, jo crec que cal tot el respecte al Juan Antonio, però tota la càrrega de responsabilitat al PSC: estan en una situació en què tots acaben tocant d'oïda, i així és molt difícil que res soni com cal...

Bé, al gra. Com deia, he entrat a veure què diu el nou portaveu, Joan Grisó, sobre el darrer ple. Sempre va bé saber què diuen els altres a l'hora de donar la teva pròpia interpretació de la vida local. M'he quedat de pasta de boniato al veure les carinyoses al·lusions que em fa. Ni fred ni calor... fins que ha acusat de cinisme a Iniciativa.

Home, trobo que n'ha fet un gra massa... En Joan, que considero un regidor amb recorregut i ganes d'aprendre i amb molta bona voluntat, em sembla que fa un paper que no li agrada gaire fer i que té més capacitat de la que li deixen exercir. Però li fan tocar molt sovint d'oïda, parlant de coses de les que encara no ha tingut temps d'adquirir coneixement i experiència, amb un to i unes afirmacions que suposo que algú li dicta, que no té temps de contrastar i, per disciplinat i voluntariós, diu sense saber ben bé què diu.

Jo sé que ell, que acaba d'arribar a l'Ajuntament, ni ens vol acusar de cínics ni ha tingut temps de reflexionar sobre el sentit d'aquest mot. Jo, d'altra banda, he buscat una definició al Gran Diccionari de la Llengua Catalana: no m'ha satisfet. Ho he provat al Diccionario de la Lengua Española: ah! encertada al cent per cent! La trobo precisa, concreta, completa.

I després he mirat per quins set sous els socialistes (jo no ho personalitzo amb ningú: totes les persones com a tals em mereixen respecte, però de vegades com a organització tenen una actitud clarament reprobable) ens diuen "cínics".

Denuncien "males pràctiques" meves i que quadrava els pressupostos sense pagar l'import real de la Seguretat Social dels treballadors. Per regularitzar això, segueixen dient, han hagut d'incrementar el 12% el pressupost dedicat a personal: ni més ni menys que un increment de gairebé 2 milions d'euros. A més, denuncien també que l'Ajuntament va haver de pagar una multa a la Seguretat Social també per culpa meva, ja que m'anomenen repetidament al seu escrit...

Ui, ui, ui, tan grossa la vaig fer entre 1995 i 2003, quan jo era regidor d'Hisenda i de Recursos Humans?

Vejam, vejam... La multa a què es refereix el PSC de Sant Feliu ascendeix a... 161.315,44€ generada en tres anys! Difícilment comporta un increment de personal deu vegades superior només en un any... Home, lligar una cosa a l'altra no s'aguanta per enlloc...!

I a quins anys correspon "aquesta multa culpa de les males pràctiques de quan Jordi San José era competent en aquest tema"? Doncs mirant les quatre actes que va fer Inspecció de Treball van de gener de 2002 a desembre de 2004. Adjunto només la d'import més elevat.

Doncs sumant la part que correspon de gener de 2002 a juny de 2003, amb l'Àngel Merino d'alcalde i jo de regidor, hi ha una diferència de cotització de 51.841,15€. D'aquests, em confesso responsable: crec que passant a l'oposició ja he complert la meva penitència... Des de juliol de 2003 a desembre de 2004, amb Vázquez d'alcalde i Ferran Alberdi de regidor, hi ha una diferència de cotització de 109.479,29€. Home, aquests que no ens els encolomin, que cada palo aguante su vela!

I és que fan alguns escrits que són tan de fiar... com la seva impresionant teoria dels 2,2 milions d'euros d'aquell forat que també va deixar Iniciativa....

Jo no sé en qui devia pensar qui redactés l'article del PSC quan va escriure allò que tan brillantment defineix la Real Academia Española.....

Comentaris