En Ferran: un exemple que la creativitat i el rigor poden anar de la mà.




Abans-d'ahir, en Ferran López va presentar la seva renúncia a l'Ajuntament: motius professionals. En Ferran vola molt i molt alt i el temps i les feines se li compliquen amb una dedicació política que, tot i que a l'oposició, exigeix també temps i feina.

També per temps i feina, l'Elisabeth Fernández, candidata número 10 d'ICV-EUiA a les eleccions de fa un any i mig, ha hagut de renunciar a seure al ple municipal. Ho farà el company Jaume Solé, blogger com jo, i que s'hi incorporarà al ple de novembre.

Tant en Ferran com l'Eli comparteixen una forma de fer al nostre grup que es basa profundament en el treball en equip per a l'elaboració de propostes i d'actuacions que tenen en l'horitzó Sant Feliu i els valors d'esquerres. Em fa content saber que hi podrem comptar per a la feina quotidiana i també per a les eleccions d'aquí a dos anys i mig. Moltíssimes gràcies, Ferran, moltíssimes gràcies, Eli, per la vostra tasca a Iniciativa i, sobretot sobretot, a Sant Feliu!

Al ple de comiat d'en Ferran, vaig dir més o menys això:

L’any que ve celebrarem els 30 anys d’ajuntaments democràtics. Molts homes i dones del PSUC i d’Iniciativa han passat per aquesta sala de plens, imprimint a Sant Feliu una empremta profunda que ens enorgulleix. Entre ells, en Ferran.

En Ferran és el primer regidor d’Iniciativa que ha fet el seu recorregut institucional sense responsabilitats de govern. Sincerament, crec que ens ho hem perdut, que Sant Feliu s’ho ha perdut. Deixeu-me que expliqui per què.

En Ferran és un home sorgit del barri de la Salut interessat per utopies diverses, però no disperses. En vull destacar dues: la seva idea de socialisme i la seva visió de la cultura.

Té una idea de socialisme que el va portar a beure, fins i tot en el sentit físic de la paraula, de les fonts zapatistes. Com solia dir García Nieto, la utopia és allò necessari que avui no existeix, però que entre tots al final hem de fer possible. En Ferran és una mostra de com ho hem de fer possible: amb formes de fer molt arrelades a la gent, alhora rigoroses i obertes al diàleg, allunyades de qualsevol forma de “medrar” dins cap aparell, molt fonamentades en valors de sempre per construir un socialisme per al segle XXI. Estic segur que, des de les seves profundes conviccions d’esquerres, seguirà treballant per a construir un Sant Feliu millor en una societat millor.

I què dir del seu paper en la vida cultural de Sant Feliu. L’hem vist aprenent què és la gestió cultural a entitats com el Centre Parroquial o l’Ateneu, i l’estem veient ara fent gestió cultural amb majúscules a l’Ateneu o a Contrabaix. Ha sabut combinar creativitat amb rigor, lideratge personal amb treball en equip, ha sabut definir projectes i incorporar gent entusiasta en el camí per fer-los realitat. Què no hauria pogut proposar i impulsar en Ferran des de la Regidoria de Cultura?

Estic convençut que Sant Feliu està molt necessitada de capacitats així i que el nostre Ajuntament està clarament orfe de capacitats així.

En Ferran va sorgir de la Salut i en els darrers mesos ens hi hem hagut de comunicar per mail a Berlín, Copenhague o Montevideo. Ha volat molt i alt, i aixó és difícil de compaginar amb una tasca municipal com la que estem fent a Sant Feliu.

El seu vol ha deixat estel•la. Hi insisteixo: creativitat i rigor, lideratge personal i treball en equip, saber definir projectes i saber generar complicitats.

Per tot això, Ferran, moltes gràcies. I ja saps que seguirem comptant, per a tot, amb tu.


Jo crec profundament en tot el que tantes vegades hem parlat, i espero saber tirar endavant allò a què tu, jo i tants altres aspirem. Gràcies per marcar-me tants bons camins i fins sempre, company!

Comentaris

Anònim ha dit…
I tant que ens ho em perdut. En Ferran és un tio amb molta vàlua personal, un lluitador inesgotable i un treballador incansable. Una gran persona que hauria fet molt bona feina, d'això no hi ha cap dubte. Però ara ja és tard...
Per cert, les teves paraules, molt maques
Anònim ha dit…
Estic d'acord amb el que diu l'escrit del Jordi i el comentari anterior.
Però si alguna cosa sé del Ferran és que és una persona tenaç i incansable (per tant, que ningu es faci il•lusions). Sé que ell continuarà treballant per la ciutat (com a agent cultural, com a militant polític, com a ciutadà...), perquè els seu compromis amb Sant Feliu és molt fort. Com ho és, també, amb la ideia que hem anomenat darrerament "un altre Món és possible", i que no és més que una definició més de l'ideal de socialisme, pel que tanta gent com el Ferran han treballat i lliutat.
A més, qui diu que la ciutat no el pugui recuperar com a responsable polític al seu ajuntament? el Ferran no marxa, està aquí i, si es deixa enredar, pot tornar ha estar a una propera candidatura.
Perquè Sant Feli, a la vista del que età passant, necessita d'una força de govern com és Iniciativa i de persones riguroses en el seu treball, com és el Ferran.

Manel Martínez Díaz
Anònim ha dit…
També vaig conèixer al Ferran, a la trinxera cultural. Ja fa temps que les seves utopies van endavant. Amb la seva renúncia a les finestres de la Plaça de la Vila demostra creure veritablement en el moviment associatiu. Les entitats necessiten per anar endavant dedicacions exclusives, com la del Ferran. "El fil de l'estel s'havia quedat curt pel proper vol, que el vent et dugui molt lluny", Sort i felicitats."