Piscina: si PSC, CiU i ERC no tenen res a amagar...

... que creïn la Comissió d'Investigació que demanen les associacions de veïns.

La Federació d'Associacions de Veïns de Sant Feliu presentarà dimarts que ve una moció al ple de l'Ajuntament per demanar una comissió d'investigació sobre les desviacions de finançament de les obres de la nova piscina. Podeu llegir-ne el text aquí.

Ens trobem davant un tema que va començar amb incidències que ningú no va explicar i amb responsabilitats que ningú no va aclarir. La piscina es va "presentar" el 30 de març de l'any passat, amb una previsió d'obertura al públic del 2 de maig, tres setmanes abans de les municipals de l'any passat. Un seguit de problemes van canviar aquest calendari i la piscina no va obrir fins a juliol. Les associacions de veïns ja van denunciar llavors les presses per inaugurar la piscina:

i jo mateix vaig fer un escrit per esbrinar les responsabilitats de la situació. Resumint, llavors deia que la responsabilitat només pot ser; 1) de l'arquitecte, 2) del director de l'obra, 3) de la constructora o 4) de l'equip de govern. A hores d'ara, no tenim un informe final que descrigui i avaluï aquella situació i n'aclareixi les corresponents responsabilitats.

El que sí tenim, però, són els números finals de la piscina. En el ple de febrer, l'equip de govern els va presentar. Havia de costar poc més de 6,5 milions d'euros, i n'ha costat gairebé 9. Ens vam abstenir, en un gest de bona voluntat i a l'espera d'informació per part de l'equip de govern. En concret, vam demanar respostes per escrit a:

- causes de la desviació, que impliquen un sobrecost a l'Ajuntament de 900.000€, dels quals abans del ple no vam tenir cap informació.
- contingut del projecte modificat i relació de les modificacions del projecte amb les incidències i el retard de la posada en funcionament de la piscina.
- finalment, en el Pla d'Inversions 2008-11 encara hi ha una nova previsió d’1,7 milions d’euros per a la piscina: volem saber a quina finalitat responen.

L'alcalde es va comprometre a facilitar la informació demanada... i ha enviat els plànols de la modificació del projecte i els nous preus. Una resposta clarament insuficient pel que vam demanar, ja que no aclareix en absolut les motivacions d'aquests nous plànols i d'aquests nous preus.

Mentrestant, les associacions de veïns han tornat a reprendre el tema, alhora que comencen a posar-se de manifest algunes insatisfaccions amb el funcionament del complex de piscines. Demanen, hi tenen tot el dret, una comissió d'investigació per aclarir tots i cadascun dels interrogants que els està generant la nova piscina: és un equipament públic creat amb diners públics, no és l'equipament privat de ningú.

ICV i EUiA donarem suport plenament a la petició de les associacions de veïns. Creiem, a més, que si les AAVV tenen el dret de demanar una comissió d'investigació, PSC, CiU i ERC tenen l'obligació de constituir-la, i que han d'obrir de bat a bat les portes perquè les AAVV hi participin.

Nosaltres volem creure que PSC, CiU i ERC no tenen res a amagar, que en tot el procés només hi ha hagut problemes tècnics totalment explicables. Però ara cal que els expliquin, cal que ho demostrin: no a ICV-EUiA, ni tan sols a les AAVV, sinó a tota la ciutadania. Amb la constitució de la Comissió d'Investigació tenen una oportunitat immillorable per fer un exercici clar de democràcia i de transparència. Esperem que, pel bé de Sant Feliu, no s'hi neguin.

Comentaris

Anònim ha dit…
Realment lamentable que els ciutadans hagin de denunciar irregularitas a les accions dels nostres representants a les diferents administracions.

Pitjor que per interessos partidistes alguns només s'apuntin a les que els interessen.

Si aquesta iniciativa popular té prou força per fer que l'oposició municipal s'apunti, com és que d'altres amb més suport i més insistentment reclamades no obtenen el mateix recolzament.

L'espectacle de la política és cada dia més encoratjador. Cada dia tenim més ganes d'entrar a la política per fer fora aquesta colla d'aprofitats.
Per poder continuar amb el debat, a què i a qui et refereixes exactament?
Anònim ha dit…
No sé. Quina iniciativa veïnal ha tingut molt de seguiment i els polítics no heu fet gens de cas?

Potser dues manifestacions, 6000 signatures, diverses mocions al ple municipal no són prou evidents de la preocupació dels ciutadans a què haurieu de representar?
Anem a pams. Però abans d'entrar en matèria, m'agradaria que m'expliquessis per què sense donar la cara i sense cap argument em dius, en negreta, que sóc un aprofitat.

Si la democràcia té una riquesa és que tothom pot expressar-se amb llibertat. També en té alguna altra, com ara que les diverses opinions que s'expressen puguin confrontar-se també lliurement. Jo, per exemple, puc opinar i crec que fonamentadament en sentit contrari a moltes altres persones i col·lectius en un tema concret i coincidir en altres, sense que això em converteixi en un aprofitat, per utilitzar la teva expressió.

En concret, dissenteixo de dos corrents d'opinió que tenen un nombre important de gent darrera: que la Sànson actua de forma contrària als interessos de la salut pública (això inclou la meva salut) i que posar el tramvia és una bajanada perquè soterrem unes vies per posar-ne unes altres al damunt.

El fet que hi hagi més o menys gent que subscriu aquestes opinions no vol dir que, ni personalment ni en el sí del meu partit, hi hàgim de coincidir forçosament. En aquest cas concret de la piscina, coincideixo amb les associacions de veïns en denunciar la manca de voluntat de diàleg de l'equip de govern. En canvi, dissenteixo de les associacions de veïns en els dos temes apuntats més amunt. En aquests dos, en canvi, coincideixo amb l'equip de govern: no veig problemes amb el tramvia i crec que les administracions actuem correctament en el tema de la Sànson. Puc estar equivocat, però no em podràs dir que amago l'ou o marejo la perdiu.

A què ve, doncs, que pel fet de no coincidir en l'anàlisi del que passa amb la Sànson en dedueixis que a la gent d'ICV i EUiA no ens preocupa, no us fem cas i que tot plegat ens converteix en una colla d'aprofitats?

I, finalment, jo també tinc ganes que hi hagi gent nova amb ganes d'entrar en política. Això implicarà segurament una visió més àmplia i més propositiva del conjunt de coses a fer a la ciutat. En qualsevol cas, una bona notícia per a Sant Feliu
Anònim ha dit…
Aprofitat quasevol que presentat-se a unes eleccions amb la voluntat de ser triat com a representant del ciutadans, en fa un modus vivendi de la política, oblidant qui i amb quin objectiu el van triar.

Aquells que un cop tenen la seva cadira obliden que hi ha una població darrere i que en són els seus representants no fan gran la democràcia, fan gran la demagògia.
Quan uns senyors acorden no treure en temps de campanya un tema determinat no fan gran la democràcia. Intenten no deixar les coses clares de manera que els electors no trien amb tota la informació necessària.
Aquestes persones se n'aprofiten del desconeixement de la resta de la població per poder continuar vivint de la seva professió: polítics.

Per finalitzar només dos apunts:
1.- Si realment vols que hi hagi gent nova a la política pregunta't quants anys fa que estàs a l'Ajuntament.
2.- Mai he dit que la Sanson actua de forma contrària a la salut de les persones. Jo dic que el Departament de Medi Ambient i Habitatge, i el Govern sencer actua en contra de la salut de les persones. O també em diràs que han estat les cimenteres les que tenien l'interès a cremar residus en lloc de petroli i per això els hi hem de pagar per Tm cremada a més a més de l'assecatge dels llods, que farà algú amb diners públics?