06/09: Inici de curs, primera assemblea d'ICV-EUiA pel soterrament.

El dia 31 de juliol vam tenir un petit ensurt en relació al procés que hem de seguir pel soterrament que, vagi per endavant, crec que s’ha resolt bé.

M’explico. Era el darrer ple abans de l’estiu. Sis dies abans (per Sant Jaume), en una reunió de la Ponència Unitària pel Soterrament, se'ns va anunciar un calendari que ens va neguitejar força i que, en resum, implicava limitar als propers dos mesos tot el procés de participació ciutadana en relació al soterrament. Es concretava, entre d'altres coses, en un conveni entre partits i associacions de veïns a signar el 5 de setembre, una consulta popular a finals de setembre i el tancament de tot el procés a finals d'octubre.

En el ple, el Grup Municipal d’ICV-EUiA va demanar revisar aquest procés i aquest calendari, que vam considerar precipitat. L’alcalde ens va donar parcialment la raó: el conveni se signaria el 12 de setembre en comptes del 5. Vam replicar, però, que no era qüestió de retardar una setmana, sinó de consensuar bé mètodes, continguts i calendari. De fet, el mateix 1 d'agost vam convocar una assemblea urgent per al sis de setembre, per decidir col·lectivament quina actitud prendre en cas que no es revisés, tal com demanàvem, el calendari i el mètode de participació.

Dimecres 5 de setembre, a la tarda, alguns regidors d’ICV-EUiA vam tenir una trobada amb l’equip que porta el procés de participació. Posteriorment, les associacions de veïns es van reunir amb el mateix equip de redactors. Després de les dues trobades, l’equip redactor i l’equip de govern han arribat a la conclusió que cal allargar els calendaris i generar més participació en el procés.

Crec que és un pas en la direcció correcta. Fins ara –i ja portem uns quants anys negociant amb uns quants governs!- tots hem treballat a la una i ningú no s’ha sentit exclòs en la lluita per solucionar el primer problema urbanístic de la nostra ciutat. Això no es pot alterar: hem de mantenir de totes totes la unitat en tots els treballs necessaris per assolir el soterrament.

A partir d’ara, i sota la coordinació de l’equip de treball que està conduint força encertadament el procés, i amb l’acord de totes les AAVV i tots els partits polítics establirem un nou calendari i consensuarem millor els continguts.

És una bona notícia. Són molts els temes que se’n beneficiaran: la forma com arribarà el metro, el millor traçat possible per al trambaix, la millor solució per al tram final del carrer Constitució, la manera com es retrobaran i s’uniran els carrers a banda i banda de la via, la manera d'obtenir un finançament més assumible, d'obtenir més habitatge públic de lloguer assequible,...

En conseqüència, l'assemblea del dia 6 va ser, en comptes d'una reunió urgent per decidir què fèiem en relació a un procés que no compartíem, una reunió distesa per anar valorant els moments i les formes en les quals ICV-EUiA, com sempre, s'implicaran a fons en un procés que, sens dubte, crec que recuperarà la unitat i la confiança de totes les parts.

Ara només cal que, en aquest procés més obert que hi haurà els propers mesos, tothom s’hi senti implicat i trobi el moment i la manera per dir-hi la seva. Sant Feliu bé s'ho mereix, Sant Feliu ho necessita.

Comentaris

Anònim ha dit…
es igual, despres faran el que els i doni la gana, com en el proces de la carreterra.
No estic gens d'acord amb tu: el teu comentari és una invitació a la no participació, a la passivitat. No és això el que Sant Feliu necessita: definirem la ciutat per als propers trenta o quaranta anys (si només...) en relació a temes fonamentals: de configuració urbana, de transport públic, de funcionament de ciutat. Això exigeix posar-nos les piles i implicar-nos a fons i de debò en el procés.
N'hem criticat la precipitació del calendari i la indefinició d'algun contingut, però a ICV-EUiA estem d'acord amb la forma de fer de l'equip que porta el tema (tret dels dos aspectes esmentats, que ens han assegurat que corregiran) i, per descomptat, cridarem a participar a la ciutadania en el procés.
Aquesta serà la millor manera, sens dubte, d'evitar que ningú, després, faci el que li doni la gana!
Anònim ha dit…
Doncs jo no ho veig gaire clar... Realment al final van fer el que els hi va donar la gana amb la carretera, per no parlar de la rapidesa i les presses que van tenir a inaugurar-la, aquest fet va provocar que els acabats de la mateixa no fóssin els adequats, tot i haver-los avisat... i un exemple és que en un mes ja s'han incendiat per 2a vegada els cables de l'enllumenat de la carretera que el Sr Alcalde va decidir deixar tirats de mala manera a les repises de les façanes de les cases de la carretera situades prop del carrer Batista... Les queixes sobre aquesta "xapussera" gestió van ser abans que això passés i no van fer cas, i les queixes continuen essent després i tampoc fan cas... On queda aquí la participació ciutadana??? Per quin motiu seria diferent el procés de Soterrament que el procés de la carretera?? I què hem de fer per a que ens escoltin i entenguin??
Unknown ha dit…
http://guillemsalascamprecios.blogspot.com/2007/09/participaci-lestil-psc.html