El “canvi” a Sant Feliu: de la compra transparent de la fàbrica de les tovalloles a la compra amb olor de socarrim de la Sala Ibèria.

Divendres passat el conseller Nadal va ser a Sant Feliu per presentar les actuacions de la Llei de Barris a la nostra ciutat, en concret als barris de la Salut i Can Calders. Aquesta llei va ser una de les grans realitzacions del tripartit de Maragall, i mostra la sensibilitat social que és inherent a qualsevol govern d’esquerres.

Amb aquesta mateixa sensibilitat, al 2002 es va tancar la compra de la fàbrica de les tovalloles, al costat mateix de la Riera de la Salut i que ha de ser l’eix central de les actuacions en l’espai públic que es faran arran de la Llei de Barris. No deixa de ser curiós que, els mateixos que han inaugurat l’exposició a la fàbrica, siguin els mateixos que es van oposar a la seva compra fa només quatre anys i mig. Efectivament, per estrany que sembli, la compra de la fàbrica es va aprovar al novembre de 2002 només amb els vots d’Iniciativa. Jo, com a regidor d’Hisenda en aquell moment, vaig sentir acusacions d’il·legalitat per part de tots els que avui exposen els seus projectes sobre la fàbrica i el seu entorn. Acusacions que, tot sigui dit, ningú ni tan sols va intentar tirar endavant. Per sort, avui la fàbrica és patrimoni de la ciutat i constitueix una peça fonamental per a l’actuació urbanística a la Salut i Can Calders.

La compra de la fàbrica constitueix, però, un altre dels exemples clars per contraposar a la forma de governar de Vázquez i els partits que li donen suport. Em refereixo a la forma com nosaltres vam comprar la fàbrica, i com ells han “comprat” la Sala Ibèria, en tots dos casos amb imports aproximadament iguals entorn dels 3 milions d’euros. En aquest cas, més que odioses, les comparacions són necessàries i molt clares:




Perdoneu la difícil lectura d'aquest quadre: el veureu bé si hi cliqueu el damunt i l'obriu en full apart. Per esmenar-ho en endavant, agrairé l'ajut de bloggers més experts per dir-me com pujar gràfics i quadres. Ah! I el color més rosadet de la segona columna és per no dificultar-ne més la lectura si l'hagués fet en vermell.

Comentaris

Anònim ha dit…
dos formes de governar, una amb transparencia cap a la ciutadania i un altre totalment opaca i poc clara. Per cert es alucinant posar el nom de Paz dorado al google!!!
Anònim ha dit…
No os preocupeis tanto, si es verdad todas las tonterias que vais diciendo durante estos cuatro años de oposición (alucinante oposición, por cierto, deberíais de dimitir todos)dentro de poco más 3 meses volvereis a gobernar, porque al fin y al cabo somos los ciudadanos los que valoramos y votamos. De todas formas si pegamos un repaso en lo que se ha hecho en cuatro años y lo que se hizo en los últimos años vuestros, mi voto está decido. Replantearos vuestro ejercicio de la oposición, dejar pasos a otras personas y alomejor ICV tendrá una oportunidad en otro momento.
A cal socialista, com a cal ICV, hi ha de tot. Hi ha gent amb qui seria (serà???) fàcil entendre-s'hi, i hi ha trossos de sabata. Ep, en todas partes cuecen habas! (hi ha gent a la meva coalició de la qual penso si fa no fa el mateix...). Hi ha gent que ha entès que sabem distingir quan cal donar suport lleial en els temes estratègics unitaris (més que dins el propi govern, com es pot veure en el tramvia o el soterrament) i quan fem oposició rotunda a allò que no compartim (pressió fiscal injustificada, planejament urbanístic que no compartim, tarannà autoritari,...). Llavors, aquests sabatots diuen que diem que no a tot... (simplement perquè gosem qüestionar la voz de su amo)o que diem tonteries. Quines? Que no volem un túnel a les Grases? Que no volem perdre patrimoni públic al Mas Lluí? Que no ens agrada anar a remolc del que diuen els altres alcaldes del PSC en relació al tren, el metro o el tramvia? Que no ens agrada perdre qualitat en les escoles bressol? Que no ens agraden socialistes enxufats gestionant una part important de la piscina o contractades vergonyosament a l'ajuntament? Sé, però, que hi ha socialistes de treure's el barret. Per la meva feina a la Diputació, ho comprovo cada dia; per la meva anterior militància al PSC-Congrés, ho recordo amb satisfacció. Espero que aquí, com al govern de la Generalitat, com a Barcelona i a tants altres ajuntaments, sigui possible l'entesa, fent-nos l'orni davant els fonamentalistes d'una casa i l'altra.
Anònim ha dit…
Vostè diu: "Que no volem perdre patrimoni públic al Mas Lluí?"

I jo em pregunto: ¿Per què no estàveu igual de preocupats per perdre patrimoni públic a Mas Lluhí quan van planificar urbaníticament aquella zona? ¿la quantitat de pisos q es van edificar, per cert, desaprofitant un espai increíble per fer promocions d'habitatges públics, no els hi va suposar cap tipus de problema i ara sí?
Anònim ha dit…
"Que no ens agraden socialistes enxufats gestionant una part important de la piscina o contractades vergonyosament a l'ajuntament?"

no parlem d'endolls q potser hi sortirien ben perjudicats. La trupe q ha marxat amb en Baltasar en són un bon exemple i al mateix ajuntament de sant feliu fa pena!
Ui, ui, ui... Jo no em referia a personal eventual (que també n'hi ha ara i no és en cap cas per trifàsic...!). Ni tan sols a dins l'ajuntament (a mi no em sona en tots els anys que sóc a l'ajuntament -des de 1991- res comparable al cunyat i la filla d'un notable socialista, pèrò vaja, puc estar equivocat...).
Em refereixo a la gestió d'un servei municipal com la piscina, encara que amb gestió encomanada al Club de Natació. No m'agrada que, sense que se'n sàpiga si hi ha hagut concurrència o oferta a altres professionals, se li adjudiqui a dit a un candidat socialista (Sr. Molero) la gestió de tota la activitat esportiva de gimnàs.
En tot cas, això és el que hauria de justificar algú en sèrio, i no fer "d'oposició de l'oposició" per dir un "y tú más" que pixa francament fora de test.